Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rušná noc hasičov: V Bratislave horel byt aj auto

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na Miletičovej ulici v Bratislave začalo v stredu večer horieť auto. Polícia na základe doterajšieho vyšetrovania zistila, že ho niekto podpálil úmyselne.

"K požiaru motorového vozidla Renault Megane Scenic došlo v čase okolo 20.00 h, pričom oheň poškodil prednú časť auta," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) František Peczár.

Majiteľovi vozidla, 47-ročnému Bratislavčanovi vznikla škoda vo výške 4000 eur. "Na základe predbežných výsledkov vyšetrovania možno konštatovať, že požiar vznikol úmyselným konaním," informoval Pezcár a dodal, že proti neznámemu páchateľovi sa už začalo trestné stíhanie vo veci prečinu poškodzovania cudzej veci. "V prípade objasnenia prípadu môže byť páchateľ odsúdený až na trojročné väzenie," dodal Peczár.

Na Studenohorskej v Lamači mali rušnú noc, horel tam byt

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave zasahovali v noci zo stredy (20. 3.) na dnes pri požiari bytu na Studenohorskej ulici v bratislavskom Lamači. Žena, ktorá sa v tomto byte nachádzala, utrpela stredne ťažké popáleniny.

"Požiar vypukol po 23. hodine v byte na druhom poschodí. Jeho príčinou bola pravdepodobne nedbalosť pri príprave stravy," uviedla Zuzana Farkasová z komunikačného odboru Prezídia HaZZ v Bratislave.

V byte sa nachádzala 59-ročná žena, ktorú museli ošetriť zdravotní záchranári. "Ženu sme v bezvedomí a s popáleninami 2. stupňa horných i dolných končatín previezli do Univerzitnej nemocnice v bratislavskom Ružinove," informoval hovorca Záchrannej zdravotnej služby (ZZS) SR Boris Chmel.

Zuzana Farkasová dodala, že počas požiaru museli hasiči taktiež evakuovať 14 obyvateľov bytového domu. Tí sa po zlikvidovaní požiaru mohli do svojich bytov vrátiť. "Požiar poškodil iba byt, v ktorom vznikol," uviedla Farkasová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu