Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Polícia vypátrala dvoch extrémistov: Za útok na autobus im hrozí až 10 rokov

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA)

TRENČÍN - Trenčianski kriminalisti z oddelenia extrémizmu a diváckeho násilia vypátrali dvoch páchateľov zo Žiliny, ktorí v októbri 2012 napadli autobus s mladými bratislavskými hokejistami. Vyšetrovateľ ich obvinil zo zločinu všeobecného ohrozenia spáchaného formou spolupáchateľstva.

Ako dnes informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová, dvaja Žilinčania vo veku 21 a 23 rokov 20. októbra podvečer na ceste I/50 pri Mníchovej Lehote v okrese Trenčín zaútočili na autobus, ktorý viezol mladých hokejistov z Bratislavy. Obvinení sa postavili na cestu a mávali rukami na prichádzajúci autobus. Keď vodič autobusu spomalil, hodili do čelného skla kamene. Vodič si reflexívne schoval tvár, a preto sa na pár sekúnd stal autobus plný ľudí neovládateľný.

Polícia vypátrala dvoch extrémistov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

"Kriminalisti z Trenčína v spolupráci s kriminalistami zo Žiliny vykonali viaceré domové prehliadky. Pri týchto zaistili rôzne predmety (dymovnice, teleskopický obušok, chladné zbrane, tričká a mikiny s príslušnosťou ku klubu Žilinskí fanatici, šále z rôznych klubov - tzv. trofeje). Vyšetrovateľ spracoval návrh na väzobné stíhanie obvinených, o ktorom bude rozhodovať sudca Okresného súdu v Trenčíne," uviedla Antalová s tým, že páchateľom za tento skutok v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.
Polícia vypátrala dvoch extrémistov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu