Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hasiči sa v noci nezastavili, podpaľač podpálil 15 kontajnerov

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: polícia)

SENEC - Akcieschopnosť hasičov skúšal v noci nadnes neznámy podpaľač v Senici. Zhruba od polnoci do pol štvrtej ráno sa postupne na území mesta rozhorelo 15 kontajnerov na odpad, ktoré boli úmyselne podpálené.

"Prvý prípad horiaceho kontajnera bol zaznamenaný o 23.49 h na Štefánikovej ulici," informoval o tom dnes krajský hovorca hasičov v Trnave Marián Hruška. Po ňom nasledoval ďalší o 0.39 h na tej istej ulici pri domove dôchodcov. O 1.15 h na rovnakom mieste už horel ďalší.
      
"Vzhľadom na opakujúce sa prípady bola vyrozumená mestská polícia v Senici, ktorá bola prítomná na všetkých následne nahlásených udalostiach," uviedol Hruška. Potom zasahovali hasiči o 2.11 h na Hollého ulici, počas hasenia boli nahlásené ďalšie podpálené kontajnery – 2 kusy na Hurbanovej ulici, 3 na Hviezdoslavovej, po 2 na Palárikovej a Robotníckej a 1 na Priemyselnej ulici.
     
"Zasahujúci príslušníci sa postupne presúvali k jednotlivým nahláseným miestam, pričom na lokalizáciu a následnú likvidáciu nasadzovali vysokotlakový prúd s použitím penidla,"
informoval hovorca. Celková bilancia úmyselného konania neznámej osoby počas dnešnej noci predstavuje 15 podpálených plastových kontajnerov na komunálny odpad. Následkom požiarov vznikla majiteľom kontajnerov priľahlých objektov a bytoviek priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 7500 eur.

Hasiči sa v noci
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: polícia)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu