Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Náhodný hrdina prekazil krádež: Zlodeja Mira spacifikoval holými rukami!

Miro po sebe zanechal poriadnu spúšť Zobraziť galériu (8)
Miro po sebe zanechal poriadnu spúšť (Zdroj: polícia)

ŽILINA - Vzal spravodlivosť do vlastných rúk. V piatok predpoludním sa Miro (38) zo Žiliny rozhodol trochu si privyrobiť krádežou vecí zo zaparkovaných áut. Zatiaľ čo rozbíjal predné okná a kradol peňaženky, podozrivý hluk spozoroval náhodný okoloidúci, ktorý neváhal a unikajúceho Mira spacifikoval. Zlodeja potom držal až dovtedy, kým si ho neprevzala polícia.

Miro si vyberal náhodné autá zaparkované na ulici Dolné Rudny. Ako prvé rozbil predné ľavé okno na aute Suzuki Swift, odkiaľ vzal rovno celú kabelku. „V nej sa nachádzali doklady, peňaženka s finančnou hotovosťou, kľúče, stravné poukážky, zákaznícke karty, pokladničné bloky a kupóny na zľavu,“ informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Po tom prešiel k Škode Roomster, na ktorej opäť rozbil okno a zo sedadla vzal peňaženku s hotovosťou, stravnými lístkami aj nákupnými poukážkami. To už mu bol v pätách náhodný okoloidúci, ktorý sa rozhodol jeho vyčíňanie prekaziť. Miro sa pokúšal ujsť, no neznámy hrdina ho spacifikoval a zadržiaval, až kým si preňho neprišli policajti.

Náhodný hrdina prekazil krádež:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: polícia)

„Privolaná policajná hliadka ho predviedla na policajný útvar za účelom vykonania potrebných úkonov,“ dodal Moravčík. Odvážny „cudzinec“ tak majiteľom zachránil veci v hodnote až 935 eur, ktoré zaistila polícia. Žilinčan Miro si už teraz môže len hlavu o mreže búchať. Za nevydarený záťah na peňaženky mu hrozí až 2-ročné väzenie.

Náhodný hrdina prekazil krádež:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: polícia)

Auto nie je trezor ani výklad

Polícia v súvislosti s týmto prípadom apeluje na občanov, aby si vo aute nenechávali cenné veci, ktoré lákajú zlodejov a často sa stávajú pre nich ľahkou korisťou. Pri krádeži vlámaním do vozidla často dochádza nielen k odcudzeniu vecí, ale aj k jeho nezanedbateľnému poškodeniu. Treba si uvedomiť, že auto nie je výklad ani pancierový trezor. Veci si neodkladajte ani do kufra auta na mieste kde parkujete, nakoľko vás môžu sledovať potenciálni dlhoprstí, ktorí pôjdu do Vášho auta „nakupovať“ už naisto.

Ak už chcete nechať veci v kufri svojho zaparkovaného auta, dajte ich tam na inom mieste ako parkujete. Pri opustení vozidla skontrolujte uzamknutie vozidla aj fyzicky a nespoliehajte sa len na centrálne uzamykanie. Vozidlá odporúčame parkovať na strážených a osvetlených parkoviskách. Ak už dôjde k vykradnutiu vozidla, je veľmi dôležité ničoho sa nedotýkať, nesadať do vozidla, nakoľko by mohlo dôjsť k zničeniu stôp, ktoré môžu identifikovať páchateľa protiprávneho konania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu