Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Nepodarený pokus ďalšej bankomatovej mafie? Fušerom sa pretrhlo lano!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

SLÁDKOVIČOVO – Toto im nevyšlo. Dnes neskoro v noci sa neznámi zločinci pokúsili ukradnúť bankomat z predajne v Sládkovičove. Chceli zrejme napodobniť kolegov zo známej bankomatovej mafie a na stroj upevnili lano, ktoré ťahali pomocou auta. Odišli však naprázdno, lano totiž nevydržalo a pretrhlo sa!

Neznámy gang najprv okolo 2:30 rozbil výklad na predajni, v ktorej sa bankomat nachádzal. Po tom naň upevnili lano a chceli ho vytrhnúť. Nepodarilo sa. „Za pomoci lana ho autom chceli vytrhnúť z miesta, avšak sa im to nepodarilo, nakoľko sa lano pretrhlo,“ informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Z nočnej akcie tak odchádzali s prázdnou. Polícia už po nich pátra. „Polícia ihneď zahájila pátranie po páchateľoch a v súčasnosti prebiehajú ďalšie operatívne a vyšetrovacie úkony,“ dodala Kredatusová s tým, že polícia prípad vyšetruje ako poškodzovanie cudzej veci a pokus krádeže.

Podobná akcia sa v Sládkovičove odohrala aj začiatkom septembra minulého roka. Vtedajší zločinci však boli šikovnejší a bankomat spred miestneho supermarketu si odniesli aj s peniazmi. Rukopis, ktorý po sebe obe kriminálne skupinky zanechali, je podozrivo podobný tomu, ktorý bol typický pre tzv. bankomatovú mafiu. Tá na Slovensku úradovala pred dvoma rokmi a má na svedomí desiatky vylúpených bankomatov. Polícia vtedy obvinila päť jej členov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu