Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Šialenec sa nechcel vrátiť na psychiatriu: Policajti ho pri zadržiavaní postrelili!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NITRA – Vytiahol na nich sekeru! Dramatický piatok zažívali policajti z Veľkého Zálužia, ktorí v dedinke Horné Obdokovce hľadali psychicky chorého pacienta. Ten sa po vianočných sviatkoch nevrátil späť do liečebne, a tak ho tam mali doviezť muži zákona. Muža zastihli doma, no na liečenie sa vrátiť nemienil. Keď sa na nich vyrútil so sekerou v ruke, jeden z policajtov vytiahol zbraň a postrelil ho do nohy.

Duševne chorý muž mal po vianočnom voľne nastúpiť späť na psychiatrickú liečbu, no veľmi sa mu nechcelo. Keď sa v liečebni vo Veľkom Záluží ani do 11. januára neukázal, zamestnanci zalarmovali políciu. „Muž sa dopúšťal trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia, nakoľko psychiatrickú liečbu mal nariadenú súdom,“ povedala pre Topky nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Policajti ho hľadali na mieste jeho trvalého pobytu v Horných Obdokovciach, kde ho spozorovali na dvore rodinného domu. Nesnažil sa ujsť ani skrývať, práve naopak. Chytil do ruky sekeru a vyrútil sa proti nim. Keďže nereagoval na ich výzvy, nemohli dlhšie čakať a proti šialencovi zakročili.

„Policajt použil služobnú zbraň a muža postrelil do nohy,“ dodala Čuháková. Zraneného muža tak predsa len neodviezli do liečebne, ale do topoľčianskej nemocnice a je dosť možné, že mu pribudne obvinenie z útoku na verejného činiteľa. Vyšetrovateľ už v tejto veci začal trestné stíhanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu