Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vaneska (3) netuší, že zavraždenú mamu už neuvidí: Starí rodičia sa zrútili v nemocnici!

Mŕtve telá Vaneskiných rodičov našli v tomto dome
Mŕtve telá Vaneskiných rodičov našli v tomto dome (Zdroj: greb noviny.sk)

RUŽOMBEROK – Žiarlivostná scéna vyvrcholila vraždou! Obrovské nešťastie postihlo mladú rodinku len 3-ročnej Vanesky z Ružomberka, ktorá v jednej chvíli prišla o oboch rodičov. V sobotu v noci vzal Róbert (†33) do ruky nôž a mladú mamičku Romanu (†23) dobodal na smrť. Potom siahol na život aj sebe. Ich spoločná dcérka Vaneska, ktorá je hospitalizovaná v ružomberskej nemocnici, netuší, že rodičov už nikdy neuvidí.

Rodičia minulý týždeň v piatok doviezli do Ústrednej vojenskej nemocnice SNP Ružomberok dcérku Vanesku, ktorá veľmi plakala a mala problémy so žalúdkom. Lekári dievčatko hospitalizovali a spolu s matkou Romanou tam strávilo noc. Na druhý deň sa mladá mamička vybrala len na skok domov po osobné veci. Už sa však nevrátila.

Keď prišla do bytu, kde bývala spolu s druhom Róbertom a malou Vaneskou, došlo medzi mladými rodičmi zrejme k hádke. Róbert, ktorý bol vraj neznesiteľne žiarlivý, vzal do ruky nôž a Romanu niekoľkokrát bodol, ostrú čepeľ potom obrátil aj proti sebe. „Žena vo veku 23 rokov mala na tele najmenej šesť bodných rán a jej 33 ročný druh najmenej jednu bodnú ranu v oblasti hrudníka,“ informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Ich mŕtve telá ležiace v kalužiach krvi našli v sobotu v noci mestskí policajti, ktorých zalarmovala suseda po tom, čo jej mladá mamička Romana nedvíhala telefón. Polícia okamžite zaistila miesto činu a spustila vyšetrovanie, podľa ktorého bola pravdepodobným motívom krvavej vraždy Róbertova žiarlivosť.

Vaneska, z ktorej sa v momente stala sirota, je naďalej v nemocnici a ani netuší, že rodičov už nikdy neuvidí. „Dievčatko je hospitalizované v ÚVN SNP Ružomberok a je v rukách tých najlepších profesionálov,“ povedal pre Topky hovorca nemocnice Valér Ferko s tým, že Vaneska je v nemocnici už od piatku. Sirôtku boli navštíviť starí rodičia, ktorí sa po správe o smrti Romany a Róberta, zrútili. Pred Vaneskou sa však snažia držať smútok v sebe. Nemali totiž dostatok síl na to, aby dievčatku povedali, že mamičku už nikdy neuvidí.

Hrozné nešťastie, ktoré postretlo rodinu z Ružomberka, si nevie nikto vysvetliť. Mladý pár bol vraj tichý a obaja sa správali úplne normálne. Vzťah rodičov Vanesky však pravdepodobne ani zďaleka nebol taký bezproblémový, ako sa zdal. Róbert už zrejme v sebe nedokázal dusiť svoju obrovskú žiarlivosť a v osudný večer mu praskli nervy. "Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Ružomberku začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy," dodal Szabó. Viac svetla do smutného prípadu vnesie až ďalšie vyšetrovanie.

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu