Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Opäť alkohol za volantom: Živnostníkovi namerali viac ako promile

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Na peňažný trest tristopäťdesiat eur a zákaz šoférovať na jeden rok za jazdu pod vplyvom alkoholu odsúdil dnes samosudca Okresného súdu v Banskej Bystrici 59-ročného živnostníka Pavla Pršanca z Banskej Bystrice, časť Jakub.

Zároveň mu na jeden rok zakázal viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu. Rozsudok sudca vyhlásil po tom, ako schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel prokurátor a obvinený živnostník.

Živnostník Pršanec jazdil autom Nisan Terrano 18. septembra predpoludním v mieste bydliska. Policajná hliadka pri dychovej skúške u neho zistila požitie alkoholu viac ako jedno promile. Pršanec sa k prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky priznal a s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá.

Zákaz riadiť motorové vozidlá sa Pršancovi skončí 18. septembra budúceho roku, ale po šiestich mesiacoch môže požiadať súd o podmienečné upustenie od vykonania zvyšku trestu. Do trestu sa mu zarátava doba od zadržania vodičského preukazu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu