Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zabíjačku prerušila streľba: Guľky lietali všade, jedna zasiahla ženu v kuchyni!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SVÄTOPLUKOVO – Schovávali sme sa ako za vojny! Na dvore rodinného domu vo Svätoplukove, sa v sobotu počas jesennej zabíjačky strhla dráma. Medzi dospelými, ale aj deťmi lietali zablúdené broky poľovníkov, ktorí neďaleko striehli na bažantov. Guľky dokonca prešli až do domu, kde Darina (53) pripravovala mäso a jedna z nich ju zasiahla! Informovala o tom Tv JOJ.

Poľovníci na bažanty strieľali len niekoľko metrov od rodinného domu. Ľudia, ktorí sa pred ním práve venovali zabíjačke, sa pre streľbou bránili ako mohli. „My sme si tu všetci dali hrnce na hlavy a sme sa tu schovávali ako za vojny,“ povedal majiteľ domu. Na dvore v tom čase boli aj deti, ktoré však okrem obrovského šoku, neutrpeli žiadne zranenia.

Menej šťastia už mala Darina, ktorá vnútri v kuchyni pripravovala mäso. Jedna z guliek totiž vletela cez okno do domu a zasiahla ju do ruky. „Nemám to veľmi poškodené, ale ide o to, že som sa zľakla a mohlo sa stať, že by mi do oka strelil,“ upozornila zranená žena.

Svedkovia zabíjačkovej drámy tvrdia, že poľovníkov prosili, aby prestali strieľať. Na výzvy vraj nereagovali a v streľbe pokračovali aj napriek tomu, že na dvore boli deti. Poľovníci sa k incidentu nechceli vyjadrovať, uviedli len, že pri poľovaní dodržali všetky predpisy a išlo len o zablúdené broky, ktoré nemali nikoho zraniť.

Prípadom sa už zaoberá aj polícia. "Prípad sme zadokumentovali ako priestupok proti zbraniam a okolnosti vyšetrujeme," uviedla nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu