Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Sudkyňa kopla policajta do tváre: Pred trestom ju môže uchrániť imunita!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

ŽILINA - Útoky na verejných činiteľov nie sú neobvyklé. Ale aby útočili na seba navzájom, to sa tak často nevidí! Žilinským policajtom sa však takýto pohľad naskytol, keď zasahovali v byte sudkyne, na ktorú sa sťažovali susedia. Strážcovia zákona sa hlučnej žene snažili dohovoriť a v tom na jedného z nich zaútočila! Či za kopanec dostane adekvátny trest, alebo sa mu vyhne, je otázne. Chráni ju totiž procesno-právna imunita. Informovala o tom Tv JOJ.

V noci z nedele na pondelok zasahovali policajti v žilinskom dome. Reagovali tak na telefonát nahnevaných susedov, ktorým prekážala hlasná hudba vychádzajúca z jedného z bytov, v ktorom má bývať dlhoročná žilinská sudkyňa. Keď dorazili na miesto, ženu upozornila, aby hudbu stíšila.

Na výstrahy však nereagovala a k policajtom sa začala približovať, na čo ju upozornili, že môžu použiť chvaty a hmaty. To však ženu tak rozzúrilo, že na jedného z nich zaútočila. Strážcu zákona z celej sily kopla do tváre, na čo jej policajti okamžite nasadili putá. „V tejto veci bolo začaté trestné stíhanie pre útok na verejného činiteľa,“ uviedla žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

V bežnej situácii by sudkyňa po útoku na verejného činiteľa putovala do rúk vyšetrovateľa  a na krku by už zrejme mala aj obvinenie od prokurátora. V tomto prípade to však také isté nie je. „Sudcovia majú procesno-právnu imunitu, to znamená, že ich trestné stíhanie je v zásade možné, ale vyžaduje sa naň súhlas Ústavného súdu,“ povedal pre Tv JOJ expert na trestné právo Radovan Blažek.

Podľa susedov bola sudkyňa v čase zásahu opitá a dychovej skúške sa odmietla podrobiť. K incidentu sa doteraz nevyjadril ani jej zamestnávateľ. O jej osude bude rozhodovať Ústavný súd.

Pred nedávnom spustil vlnu kritiky prísny trest, ktorý súd po útoku na verejného činiteľa naparil mladému hokejistovi Františkovi Kolenovi (20) z Považskej Bystrice. Ten koncom decembra silne opitý kládol odpor pri zatýkaní a policajtku Katarínu Ž. kopol do kolena tak silno, že je doteraz práceneschopná. Za nerozvážny čin si má za mrežami odsedieť až neuveriteľných 12 rokov. Jeho advokát sa odvolal a chce sa obrátiť aj na prezidenta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu