Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Obchod so zbraňami: Obvinili aj troch policajtov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Sedem ľudí obvinila inšpekcia ministerstva vnútra spolu s úradom boja proti organizovanej kriminalite v prípade nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Traja z nich sú policajti. Dnes o tom informovala Ingrid Stanová z komunikačného odboru Ministerstva vnútra SR.

Obvineniu predchádzalo 10 domových prehliadok a 11 prehliadok iných priestorov u siedmich podozrivých. Všetky sa uskutočnili 25. októbra na území Trenčianskeho kraja. "Pri prehliadkach bolo zaistených 81 strelných zbraní, 107 súčastí zbraní, 3258 kusov nábojov, 597,5 litra čírej tekutiny (alkohol) a dve zariadenia na výrobu alkoholu," povedala Stanová.

Po obvinení bola jedna osoba prepustená zo zadržania, šesť ostatných navrhol vyšetrovateľ vziať do väzby, s čím súhlasil aj prokurátor a predložil návrh sudcovi. "Obvinení príslušníci Policajného zboru boli rozhodnutím sudcu Okresného súdu Nové Mesto nad Váhom vzatí do väzby. Ďalšie tri obvinené osoby neboli vzaté do väzby," informovala Stanová. Proti rozhodnutiu sudcu o nevzatí do väzby podal podľa nej prokurátor Krajskej prokuratúry v Trenčíne sťažnosť, o ktorej musí rozhodnúť súd.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu