Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pred dverami bytu našli biely prášok, zasahovali hasiči

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Podozrivý biely prášok rozsypaný na rohožke pred dverami bytu na košickom sídlisku KVP si dnes ráno vyžiadal zásah hasičov.

"Hasičská jednotka v protichemických oblekoch umiestnila rohožku a zvyšky prášku do špeciálnej nádoby. Prevezený bol na Regionálny úrad verejného zdravotníctva na ďalšie skúmanie," uviedol hovorca krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach Ladislav Fatura.
      
"Operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Košice oznámil, že nejde o nebezpečnú látku a nie je toxického charakteru,"
informoval košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó. Ženu, ktorá prášok našla dopoludnia vyšetrili na Klinike infektológie a cestovnej medicíny Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP), nemala však žiadne príznaky infekcie a vrátila sa domov.

Na polícii oznámila 53-ročná Košičanka nezvyčajný nález pred svojim bytom o 6.50 h. "Na miesto bola vyslaná hliadka Policajného zboru, ktorá zistila, že na rohožke pred vstupnými dverami sa nachádza biela pena nezisteného pôvodu. Miesto policajti ihneď zabezpečili a vyrozumeli pracovníkov HaZZ Košice," uviedol policajný hovorca.

Žena našla látku na rohožke už v nedeľu o 23.00 h, policajtov však nekontaktovala, keďže si myslela, že pena "vsiakne". Hasiči rohožku s neznámou látkou zaistili a odviezli na ďalšie skúmanie na Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Košiciach.  "Prípad dokumentuje Obvodné oddelenie PZ Košice - Sídlisko KVP ako priestupok proti majetku a priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," konštatoval Szabó.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu