Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Lekárka sa päť rokov súdi s policajtom: Mal ju zbiť počas dovolenky na Slovensku!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: korzar.sk)

PREŠOV – Na koho strane je spravodlivosť? 51-ročná lekárka, žijúca v USA sa spravodlivosti domáha už päť rokov. Pri zásahu mestskej polície počas návštevy jej rodiska totiž utrpela vážne zranenia, za ktoré nikto potrestaný nebol. Informoval o tom prešovský týždenník Korzár.

Mala to byť pokojná a radostná návšteva Slovenska. Pre 51-ročnú lekárku Katarínu Némethovú sa však zmenila na nočnú moru! Pred piatimi rokmi sedela s manželom a so známymi v jednom z prešovským podnikov. Keď prišla záverečná a personál chcel skupinku vyhodiť, požiadali o chvíľku strpenia. Potrebovali totiž nájsť prsteň, ktorý jedna členka skupinky stratila. Po pár minútach vyšli z pohostinstva. To, čo sa dialo potom, je ako zo zlého sna.

Pred pohostinstvo dorazili mestskí policajti. „Žiadali od nás doklady. Boli drzí, arogantní, tykali nám. Všetci z nás sa preukázali. Ja som si myslela, že doklady pri sebe nemám. Preto som navrhla, aby sa za mňa zaručil manžel a známi. To im nestačilo. Chceli si overiť moju totožnosť, a preto ma žiadali, aby som s nimi šla na políciu. To som odmietla,“ vysvetľuje priebeh incidentu lekárka Katarína. Keďže doklady neukázala, zobrali ju do policajného auta a odviezli na stanicu, kde ju mali vypočúvať.

„Najprv mi policajt stočil ruky a hodil ma o betónový múrik. Sotil ma do auta, pomáhal si aj nohami. Počas cesty ma viackrát napadol. Jednu ruku mi dal na tvár a druhou ma škrtil. Ťahal ma za nos, mala som poranené oko aj ucho. Bála som sa o život. Myslela som si, že to neprežijem,“ opisuje strašidelný útok policajtov Katarína. Vždy keď počas výsluchu prechádzal policajt okolo nej, mal ju kopnúť do lýtka. Jej prvé kroky po prepustení z polície smerovali do nemocnice. Lekári jej pri vyšetrení zistili takmer tridsať zranení medzi nimi napríklad otras mozgu, poranenie oka a sluchu, modriny a odreniny.  

Lekárka sa päť rokov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: korzar.sk)

„Správu o lekárskej prehliadke mi policajti vzali. Našťastie, je doba počítačov, tak som si bola vyžiadať kópiu,“ vysvetlila lekárka Katarína. Lekárka podala na policajta trestné oznámenia za zneužitie právomocí verejného činiteľa. Na rozsudok čaká dodnes. Policajt tiež podal trestné oznámenie na lekárku za útok na verejného činiteľa. „Zákrok bol primeraný, pani bola agresívna. Na súd sme predložili všetky dôkazy,“ tvrdí mestský policajt. Stíhanie bolo zastavené a Katarína dodnes čaká na spravodlivosť.

Hovorca Krajského policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik pre Topky potvrdil, že prípad sa rieši. Tento prípad už je na súde. Mestský policajt bol obvinený z ublíženia na zdraví,“ napísal nám Džobanik. Mestská polícia v Prešove sa k prípadu vyjadrovať zatiaľ nechce. „Súdny proces nie je ukončený a rešpektujúc prezumpciu neviny, sa k danej téme vyjadríme až po vynesení právoplatného rozsudku," napísala nám hovorkyňa Veronika Kmetóny Gazdová.

Na Okresnom súde v Prešove sme sa dozvedeli, že pojednávanie bude zajtra. „Na Okresnom súde Prešov je na utorok vytýčený termín hlavného pojednávania vo veci, na ktorú ste sa pýtali. Obžalovaný Pavol L. je obžalovaný z trestného činu podľa § 326 Trestného zákona (zneužívanie právomoci verejného činiteľa). Poškodenou je MUDr. Katarína N., vyhlásenie rozsudku závisí od rôznych procesných okolností, preto Vám deň jeho vyhlásenia neviem aktuálne uviesť,“ napísal nám hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu