Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Počas víkendu úradoval alkohol: Obvinili siedmich vodičov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŽILINA - Siedmich vodičov obvinili policajti v Žilinskom kraji počas víkendu za jazdu pod vplyvom alkoholu. Jeden sa odmietol podrobiť dychovej skúške aj lekárskemu vyšetreniu na prítomnosť alkoholu či iných omamných látok.

Informovala o tom žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová. Najviac alkoholu v krvi - 2,33 promile - namerali policajti 37-ročnému vodičovi v sobotu v Martine - Priekope.

O dve stotiny promile menej mal v krvi vodič (36), ktorému v sobotu v noci v Martine policajti namerali 2,31 promile. V sobotu v noci jazdil pod vplyvom alkoholu ďalší vodič v obci Nová Bystrica v okrese Čadca. V krvi mal 1,67 promile. Na ceste pri futbalovom ihrisku v Rajeckých Tepliciach kontrolovali policajti aj pána (72), ktorý mal v krvi 1,42 promile alkoholu. Sobotňajšiu päticu opitých vodičov uzavrel vodič (46) v obci Ochodnica v okrese Kysucké Nové Mesto. Tomu popoludní policajti namerali v krvi 1,27 promile.

Vodič (19) jazdil opitý v nedeľu skoro ráno v Rajci na Škode Favorit. Pri dychovej skúške mu namerali 1,50 promile alkoholu v krvi. Skúške na prítomnosť alkoholu v krvi sa odmietol podrobiť vodič (32) VW Golf v Dolnom Kubíne. Muž odmietol aj lekárske vyšetrenie na prítomnosť alkoholu alebo iných omamných látok v krvi, ktoré by mohli ovplyvniť jeho schopnosť viesť motorové vozidlo.

Všetkých vodičov po vytriezvení obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvineným mužom hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok. Súd môže obvineným uložiť trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá na jeden až desať rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu