Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Prázdninová nuda vrcholí: Kvôli školákovi (12) museli evakuovať Aupark!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: auroragov.org)

KOŠICE - Školské prázdniny sú len v polovici, a niektoré deti už teraz nevedia ako zahnať nudu. Originálny, no nešťastný spôsob si našiel chlapec (12) z Košíc, ktorý sa vo voľnom čase zahral na "zločinca" a v Auparku nahlásil bombu. Celé obchodné centrum preto museli evakuovať.

Anonymný mužský hlas dnes o 13:00 pracovníkom košického Auparku ohlásil, že v budove sa nachádza bomba, ktorá o 10 minút vybuchne. Tí výhražný telefonát okamžite oznámili polícii. „Na miesto boli vyslané policajné hliadky i psovodi so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín,“ informovala Topky košická policajná hovorkyňa Jana Mesárová.

Zákazníkov, ktorých poplach vyrušil pri nakupovaní, ale aj pracovníkov obchodného centra, z budovy urýchlene evakuovali. Pyrotechnici a psovodi začali prehľadávať priestory, avšak žiadnu výbušninu nenašli, a tak začali pátrať po šíriteľovi poplašnej správy. Po dvoch hodinách narazili na unudeného chlapca, ktorý si nahlásením bomby zrejme krátil dlhé prázdninové chvíle.

Keďže školák nie je plnoletý, stíhaný nebude. „V prípade, že sa táto skutočnosť  potvrdí, bude trestné stíhanie v danej veci zastavené z dôvodu neprípustnosti, nakoľko ide o osobu, ktorá pre nedostatok veku nie je trestne zodpovedná,“ dodala Mesárová. Jeho rodičia by mu však počas zostávajúceho mesiaca prázdnin mali vymyslieť lepší program.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu