Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Hlohovčana stíhali za krádež, doma skrýval hotový drogový arzenál!

V podkroví ukrýval desiatky rastlín marihuany Zobraziť galériu (8)
V podkroví ukrýval desiatky rastlín marihuany (Zdroj: polícia)

HLOHOVEC – Najprv krádež, potom drogy! Zločincovi (40), ktorý 9. júla vybielil garáž v Dvorníkoch, teraz hrozí, že si za mrežami posedí o niečo dlhšie. V chate mu totiž našli marihuanu, ktorá by stačila na takmer 2000 jednorazových dávok.

„Vyšetrovateľ obvinil 40 ročného muža z Dvorníkov (okr. Hlohovec) z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a prečinu krádeže,“ informoval Topky trnavský policajný hovorca Michal Hanus.

Muž z Dvorníkov sa 9. júla vlámal na dvor rodinného domu, odkiaľ jeho zločinecké kroky pokračovali do garáže. V tej sa nachádzala pekná zbierka náradia a strojov – malotraktor, fúriky, pletivo, elektrický zdvihák a rôzne nástroje. Po vyčíňaní zlodeja v nej však neostalo takmer nič, Hlohovčan ju vybielil do posledného náradia.

Jeho zlodejské chúťky to však neuspokojilo a prešiel do skladu. Tam mu do oka padla rýchlovarná kanvica, varič, halogénový reflektor, a ulakomil sa aj na minerálky a malinovky. Nešťastnému majiteľovi vybielenej garáže a skladu tak spôsobil škodu vo výške až 4040 eur.

Gauner z Dvorníkov mal toho však na rováši oveľa viac. Potom, ako polícia vykonala prehliadku v jeho chatke, objavila nielen odcudzený malotraktor, toluén, ale aj hotový arzenál drog. V podkroví Hlohovčan ukrýval až 59 rastlín marihuany, ktoré zodpovedajú minimálne 1829 jednorazovým dávkam drogy. Mužovi za jeho kriminálny spôsob života teraz hrozí až 15 rokov za mrežami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu