Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Ukradli jahňatá, bažanta, ulakomili sa aj na tuje

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/ŽILINA - Mini zoo na žilinskom sídlisku Solinky navštívil nevítaný návštevník. Na voliére vystrihol otvor a ukradol bažanta zlatého.

"Majiteľovi krádežou spôsobil škodu vo výške asi 15 eur, jeho spoločenská hodnota je však oveľa väčšia," uviedla žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová. Páchateľovi v prípade jeho odhalenia a dokázania viny hrozí trest až na dva roky.

Ďalší zlodeji kradli v obci Belá v okrese Žilina. Ešte v apríli z hospodárskeho dvora roľníckeho družstva ukradli päť jahniat odstavčiat. Zmizlo aj 450 kg kŕmnej zmesi, desať litrov ovčieho mlieka a rôzne náradie. Škody sa vyšplhali na takmer 570 eur. Policajti páchateľov odhalili a troch mládencov z obce Koteľová obvinili z krádeže. Stíhaní sú na slobode. Aj v tomto prípade hrozí páchateľom až dvojročný pobyt za mrežami.

Zlodeji sa však nezamerali len na zvieratá. Neznámy páchateľ zase spred rodinného domu v Kysuckom Novom Meste ukradol šesť asi meter vysokých keramických kvetináčov s tujami. Majiteľovi vznikla škoda 340 eur. Po ukradnutých rastlinách a po zlodejovi polícia pátra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu