Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Polícia dolapila košického fantóma, namiesto bytov navštívi väzenie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE - Polícia klepla po prstoch 21-ročnému bytovému fantómovi Tomášovi z Košíc. Obvinili ho z prečinu krádeže v jednočinnom súbehu s prečinom porušovania domovej slobody.

Polícia hovorí o šiestich nových krádežiach, no mladík má na svedomí aj ďalšie bytové krádeže, ktoré sú v štádiu vyšetrovania a dokazovania. Hrozí mu trest odňatia slobody až na dva roky.

Obvinený 19. februára poobede vnikol do neuzamknutého bytu na Študentskej ulici v Košiciach. Ukradol z neho koženú bundu, peňaženku s rôznymi dokladmi, platobnú kartu a dva mobilné telefóny. V neuzamknutom byte na Bukoveckej ulici v Košiciach úradoval 12. marca. Do bytu vnikol bez použitia násilia a odniesol si šperky zo žltého a bieleho kovu a rôznu bižutériu. Majiteľovi spôsobil škodu za 1 600 eur. Dámsku kabelku, peňaženku s dokladmi, platobnými kartami, mobilný telefón, značkovú kozmetiku a hotovosť 400 eur si mladík odniesol 1. februára z neuzamknutého bytu na Donskej ulici v Košiciach. Majiteľom spôsobil celkovú škodu za 1 050 eur. 

Bez použitia násilia vnikol aj 9. februára do neuzamknutého bytu na Hronskej ulici v Košiciach. Následne z neho ukradol tri šperkovnice s rôznymi šperkmi z bieleho a žltého kovu, bižutériu a hotovosť 60 eur. Majiteľovi spôsobil škodu za 600 eur. Ako ďalej uvádza polícia, 11. februára kradol v neuzamknutom byte na Orgovánovej ulici v Košiciach. Odcudzil dámsku kabelku s dokladmi a platobnou kartou, dva mobilné telefóny, kľúče a hotovosť 50 eur, čím majiteľke spôsobil škodu za 200 eur. S bohatým úlovkom odchádzal aj 10. marca, keď vnikol do neuzamknutého bytu na Michalovskej ulici v Košiciach. Odniesol si odtiaľ notebook a mobilný telefón, čím majiteľovi spôsobil škodu za 900 eur.

Polícia v tejto súvislosti radí majiteľom bytov, aby nenechávali odomknuté dvere bytu ani v prípadoch, keď sú doma. Ideálne je zabezpečiť dvere z vonkajšej strany guľou. Podľa možností si treba zabezpečiť dvere kvalitným bezpečnostným zámkom v kombinácii napríklad s bezpečnostnými závorami, retiazkami, výplňami dverí so zabezpečením proti roztiahnutiu poistky dverových závesov a podobne. Byty na prízemí by mali mať nainštalované mreže a na oknách bezpečnostné fólie. Zlodejov lákajú prízemné byty aj s balkónmi či loggiou. Väčšia hotovosť bude v bezpečí viac v banke než doma.

Cennosti, hlavne šperky, cenné zbierky a podobne možno počas dlhšej neprítomnosti v byte ukryť v prenajatom trezore banky. Polícia radí odkladať si doklady od drahého priemyselného i spotrebného tovaru. Vyznačené výrobné číslo na doklade umožní polícii pátrať po odcudzenom majetku a páchateľovi krádeže, vec identifikovať a vrátiť ju späť do vlastníctva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu