Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Vybavovanie účtov v Brezne? Primátor aj policajt o útoku mlčia

Zhorené auto Zobraziť galériu (8)
Zhorené auto

BREZNO - Primátorovi Brezna Jaroslavovi Demianovi dnes nadránom zhorelo auto. V rovnakom čase zachvátili plamene aj auto policajta z breznianskeho dopravného inšpektorátu. Stalo sa tak iba o sto metrov ďalej. Polícia nevylučuje, že obidva prípady môžu spolu súvisieť.

Prebudil ma buchot a akoby streľba. Pozriem sa oknom a vidím oheň. No a vzápätí prišli hasiči,“ opisuje situáciu z dnešného rána pani z Brezna. Mitsubushi Pajero primátora Demiana začalo horieť okolo tretej hodiny. Obyvateľov okolitých panelákov vyrušil rachot, ktorý zrejme spôsobili praskajúce pneumatiky.

Zhruba v tom istom čase začalo horieť aj auto policajta dopravného inšpektorátu v Brezne. „Nebudem sa k tomu vyjadrovať. Svet je nanič, čím ďalej je to horšie a horšie. Či Bratislava alebo Brezno, to je úplne jedno,“ povedal policajtov otec.

Kým zhorené auto policajta bolo ešte celé predpoludnie zaparkované na sídlisku, vozidlo primátora už skoro ráno zmizlo. Odtiahli ho do autoservisu na okraji mesta. „Nebudeme sa k tejto veci vyjadrovať, určite nie ako mesto, určite nie primátor ako súkromná osoba,“ povedala vedúca kancelárie primátora Brezna Dana Kmeťová.

Polícia už začala trestné stíhanie vo veci za prečin poškodzovania cudzej veci. Policajti so psom už od rána prehľadávali celé sídlisko.

„Na miestach požiarov sme vykonali ohliadky, po ktorých možno predbežne konštatovať, že k požiarom vozidiel došlo úmyselným konaním cudzej osoby,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Primátorovi vznikla škoda na aute asi 15 tisíc eur, policajtovi zničil požiar vozidlo úplne.„Samozrejme nevylučujeme ani verziu, že tieto dva požiare spolu súvisia,“ doplnila hovorkyňa.

Obyvatelia Brezna zostali zaskočení. Každý si to vysvetľoval po svojom. Podľa jedného to musela byť pomsta za niečo, ďalší si myslel, že to bolo zo závisti. „Viete, kto je na vyššej úrovni, tak väčšinou sa stáva, že má nepriateľov. Ale koho, to vám nepoviem – ani šajnu nemám,“ uzavrel tretí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu