Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

V D. Kubíne straší modrooký falošný elektrikár

Ilustračné foto
Ilustračné foto

DOLNÝ KUBÍN - Dolnokubínski policajti vystríhajú najmä starších obyvateľov dolnej Oravy pred návštevou falošného elektrikára. Pohyb približne 28-ročného muža s krátkymi svetlými vlasmi, modrými očami a dvoma materskými znamienkami pod pravým okom zaregistrovali v okolitých dedinách, kde žiadal od ľudí podvodným spôsobom finančnú hotovosť.

„Bolo by však omylom upozorňovať iba na nepravého elektrikára. Takýto podvodník sa môže vzápätí na inom mieste vydávať za plynára či zástupcu sociálneho úradu. Treba mať na vedomí, že každá oficiálna inštitúcia dá vopred vedieť o prípadnej návšteve svojich klientov a jej pracovníci sa musia dôveryhodne legitimovať,“ zdôraznila hovorkyňa žilinského Krajského riaditeľstva Policajného zboru Jana Balogová.
 

Obdobné prípady sa podľa nej objavujú nielen na Orave, ale aj v iných regiónoch. „Vypátranie páchateľov sťažuje ich zámerná migrácia. Poškodení ich preto nedokážu detailnejšie popísať. Keby to bol niekto miestny, ľudia by ho určite ľahko identifikovali,“ dodala s tým, že polícia sa snaží v rámci prevencie o spoluprácu s miestnymi samosprávami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu