Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Nepomohli, nechránili: Policajti v Z. Sadoch ´pochybili´, priznala inšpekcia

Mladíci surovo zbili dvoch mužov, policajti nepomohli Zobraziť galériu (2)
Mladíci surovo zbili dvoch mužov, policajti nepomohli

BRATISLAVA - Policajti pri bitke v Zemianskych Sadoch pochybili a porušili zákon, keď na mieste trestného činu bezprostredne po jeho spáchaní nezadržali podozrivé osoby. Policajná inšpekcia dnes voči nim začala trestné stíhanie za prečin marenia úlohy verejným činiteľom. Policajti boli z Obvodného oddelenia v Šoporni.

Informovala Lucia Garajová z rezortu vnútra. Minister vnútra Daniel Lipšic zopakoval, že "policajti musia chrániť slušných ľudí, v opačnom prípade nemajú čo robiť v Policajnom zbore. Som presvedčený o tom, že drvivá väčšina policajtov to vie."

Hoci naznačil "individuálne zlyhania", súčasne avizoval, že "ak sa potvrdí pochybenie príslušníkov PZ, zvážim vyvodenie dôsledkov aj voči ich nadriadeným.“

Prípad sa stal v nedeľu nadránom, keď po predchádzajúcej hádke muž (26) z obce Šalgočka zaútočil na muža z Nitry. Ten po útoku skončil s ľahkým otrasom mozgu, reznou ranou na líci a zlomeným nosom.

Podľa televízie JOJ si partia mladých mužov prišla na dvoch autách vybavovať účty s ďalším mladíkom. Muža (37), ktorý ich napomenul, aby nekričali, surovo zbili. Celý incident zaznamenala bezpečnostná kamera.

Na miesto prišla policajná hliadka, podľa televízie ich však mladí muži zrejme poznali, pretože ich oslovovali krstnými menami a tykali im. Útočníci sa aj v prítomnosti policajtov pustili do otca mladíka, s ktorým si chceli vybavovať účty. Dvojica policajtov neprivolala pomoc a útočníkov vraj nechali odísť.

 

O incidente informovala TV JOJ na svojej stránke noviny.sk

Bitka

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu