Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Nemci chytili drogových kuriérov zo Slovenska

Zadržaná marihuana Zobraziť galériu (5)
Zadržaná marihuana

BRATISLAVA - Desať a pol kilogramu marihuany a hotovosť 13 880 eur mali pri sebe dvaja drogoví kuriéri zo Slovenska, ktorých 21. júna zadržala nemecká polícia. Na aute si dali vyrobiť falošné dno nádrže, v ktorom chceli previezť marihuanu. O prípade dnes informovala polícia, podľa ktorej smerovali cez Česko, Španielsko a Nemecko do Nórska, pričom ich celý čas monitorovali.

Podľa polície išlo o Ivana J. z Banskej Bystrice a Jozef B. z okresu Považská Bystrica, ktorí sa zaoberali tranzitom a predajom drog, sú súčasťou medzinárodnej skupiny s prepojením na Česko, Španielsko, Nemecko a Nórsko. Do akcie sa zapojili aj policajti z týchto krajín.

Oboch obvinili z drogovej trestnej činnosti a momentálne sú vo väzbe. Policajti mali na prípade, označenom ako operácia ´Studňa´ pracovať asi pol roka. Za peniaze chceli pravdepodobne nakúpiť drogy a priviezť ich na Slovensko.

Drogy podľa polície prevážali autami, v ktorých si dali vytvoriť rôzne úkryty. Vozili ich nielen zo Slovenska, ale aj na Slovensko. Privážali najmä heroín, kokaín a pervitín. Tranzit vykonávali zhruba raz za štvrť roka. V Banskobystrickom a Žilinskom kraji mali mať sieť dílerov. Informovala o tom hovorkyňa policajného prezídia  Andrea Dobiášová. Či došlo v súvislosti s operáciou aj k ďalším zatknutiam, polícia neuviedla.

 


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu