Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Obvinený z vraždy Ožvolda zostáva vo väzbe

Roman Ožvold
Roman Ožvold

BRATISLAVA - Peter Slezák, ktorého polícia obvinila z vraždy právnika Romana Ožvolda, sa z väzby nedostane. Najvyšší súd dnes zamietol jeho sťažnosť voči rozhodnutiu Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, ktorý ho v nedeľu vzal do väzby.

Petrovi Slezákovi, ktorý sa ocitol na takzvaných mafiánskych zoznamoch medzi sýkorovcami, hrozí v prípade odsúdenia až 25 rokov väzenia. Ožvold bol nezvestný od 23. júna. Najprv sa na parkovisku vo Vrábľoch na sídlisku Lúky našlo jeho luxusné auto. Ožvoldovo mŕtve telo objavili 27. júna v katastrálnom území obce Jabloňovce.

Podľa informácií hovorkyne Prezídia Policajného zboru Andrey Dobiášovej telo bolo v značnom štádiu rozkladu a nebolo možné určiť jeho totožnosť na mieste. Na základe testov DNA sa potvrdilo, že išlo o nezvestného právnika.
      
Vyšetrovaním polícia dospela k podozreniu, že Ožvolda 22. júna v nočných hodinách vylákal obvinený Peter Slezák na stretnutie v Bratislave. Následne ho podľa policajných informácií usmrtil ôsmimi strelami do hrudníka zo samopalu vzor 61 (Škorpión). Tela sa mal zbaviť medzi obcami Jabloňovce a Badaň a Ožvoldovo auto zaparkovať vo Vrábľoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu