Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Kukláči vtrhli k extrémistovi, bol to vraj len zberateľ

V tomto dome žije muž, ktorý podľa polície rozširuje extrémistické materiály. Zobraziť galériu (11)
V tomto dome žije muž, ktorý podľa polície rozširuje extrémistické materiály. (Zdroj: Topky.sk)

KLČOV – Ako do zlého sna sa zobudila rodina Antona Ondruša zo spišskej obce Klčov. Jeho tridsaťročný zať podľa polície obchoduje s predmetmi s fašistickými symbolmi. Kukláči zo špeciálnej jednotky so samopalmi a služobným psom mu na jeho dome o šiestej ráno vyrazili dvere a všetko prehľadali.

Zať, ktorý mal zločin vykonať, však doma nebol. Je totiž vojak s povolania a slúži v Lučenci, kam chodí na týždňovky. Väčšina z tridsiatich policajtov, ktorí pri zásahu v Klčove boli, sa teda len mlčky prizerala pri domovej prehliadke. Svokor údajného extrémistu, ktorého podľa jeho vlastných slov ráno skoro zranili dvere vyrazené policajtmi, však tvrdí, že hľadať nemali čo. "Všetko bolo doma voľne dostupné. Zať nič neskrýval. Je vášnivý zberateľ a každý o tom vie. Cez internet nakupoval od iných zberateľov a rovnako aj predával.“ Zásah polície považuje Anton Ondrušza prehnaný.Riešiť to však nemieni. Viac ho trápi to, čo si teraz pomyslia ľudia v dedine.

Policajti pri prehliadke našli 13 predmetov, na ktorých sú podľa nej extrémistické prvky. Išlo o nože, dýky a pracky z opaskov. „Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre zločin rozširovania extrémistických materiálov,“ tvrdí hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Karnišová. „Hrozí mu trest od 4 do 8 rokov.“ Údajného rozširovateľa extrémistických materiálov bude polícia stíhať na slobode. „Načo to všetko bolo dobré, neviem. Ak by prišli v tichosti dvaja vyšetrovatelia, všade by sme ich bez problémov pustili a všetko by sme im ukázali,“ tvrdí šokovaný svokor údajného extrémistu Anton Ondruš.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu