Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Umelecký svet v slzách: Zomrel slávny herec (†88)... Hral vo viac ako 100 filmoch!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Profimedia)

VERMONT - Filmový a televízny svet prežíva obrovský smútok. Vo veku 88 rokov zomrel významný americký herec M. Emmet Walsh, ktorý si zahral vo viac ako 100 filmoch a spolu so seriálmi sa objavil vo viac ako 200 titulov. Smutnú správu potvrdil jeho manažér.

Ako informuje euronews.com, manažér Sandy Joseph priniesol smutnú správu  v stredu 20. marca s tým, že M. Emmet Walsh zomrel v utorok v nemocnici St. Albans vo Vermonte na zástavu srdca. 

Herec bol obľúbený nielen divákmi, ale aj filmovými kritikmi. V minulosti získal napríklad pochvalu od známeho kritika Rogera Eberta, ktorý raz povedal, že: „žiadny film s Harrym Deanom Stantonom alebo M. Emmetom Walshom vo vedľajšej úlohe nemôže byť úplne zlý.“

Umelecký svet v slzách:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Walsh stvárňoval dobrých starých chlapcov so zlými úmyslami - zahral si napríklad pokriveného súkromného detektíva z Texasu v prvom filme bratov Coenovcov, Blood Simple. Bratia k jeho úlohe povedali, že ju napísali priamo pre Walsha a on za ňu získal prvú cenu Film Independent Spirit Award za najlepšiu mužskú hlavnú úlohu. 

Herec svoju filmovú kariéru odštartoval neskoro, najprv pôsobil predovšetkých na divadelných doskách. Prvýkrát si pred kamerou zahral v roku 1969 a väčšie úlohy začal dostávať až o desaťročie neskôr, keď mal 40 rokov. Jeho prelomová úloha prišla v roku 1978, keď hral dôstojníka po boku Dustina Hoffmana. 

Walsh aktívne pracoval až do svojich 80 rokov, nedávno sa dokonca objavil v televíznych seriáloch The Righteous Gemstones a American Gigolo. Zahral si tiež vo filme režiséra Riana Johnsona z roku 2019 Knives Out a vo filme Western OUtlaw Posse Maria Van Peeble, ktorý vyšiel tento rok. 

Viac o téme: M. Emmet Walsh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu