Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dánsko má nového KRÁĽA: Neubránil sa slzám a… Pozrite sa na outfit jeho ženy!

 Frederik X. Zobraziť galériu (3)
Frederik X. (Zdroj: SITA)

KODAŇ - Od dnešného dňa sa v Dánsku začína nová éra. Panovníčka Margaréta II. (83) oficiálne abdikovala na svoj post a nahradil ju jej syn Frederik X. (55), z ktorého je nový kráľ. Ten sa počas veľkého dňa viackrát neubránil slzám. Po jeho boku sa objavila aj jeho manželka Mary (51), ktorá očarila krajinu v nádherných šatách.

Od skorého rána sa v uliciach Kodane zhromažďovali miestni obyvatelia, ktorí chceli vidieť vymenovanie nového panovníka. Tohto momentu sa krajina dočkala po 52 rokoch, kedy sa tejto funkcie ujala Margaréta II.

Dnes ju nahradil jej syn Frederik, ktorý sa počas tohto výnimočného dňa neubránil slzám. Tie sa na jeho tvári zjavili už počas toho, ako jeho mama podpisovala abdikáciu. Odtiaľ sa s celou svojou rodinou presunul do paláca Christiansborg, z ktorého už zdravil ľudí ako nový dánsky kráľ. Následne sa k nemu pridali jeho manželka Mary a ich deti - korunný princ Christian (18), Isabella (16) a dvojičky Vincent a Josephine (13).

Princezná Josephine, korunný princ Christian, kráľ Frederik X., kráľovná Mary, princezná Isabella a princ Vincent
Zobraziť galériu (3)
Princezná Josephine, korunný princ Christian, kráľ Frederik X., kráľovná Mary, princezná Isabella a princ Vincent  (Zdroj: SITA)

Počas tohto momentu sa slzám neubránil opäť. Veľkú pozornosť však na seba strhla jeho manželka, ktorá prítomných a aj tisícky ľudí pri obrazovkách očarila v bielych šatách, v ktorých vyzerala naozaj úžasne.

Frederik X., kráľovná Mary
Zobraziť galériu (3)
Frederik X., kráľovná Mary  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Kráľovná Margaréta II.Kráľ Frederik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu