Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

SMRŤ obľúbeného komika (†44): Zomrieť mu pomohli lekári!

(Zdroj: pixabay)

LOS ANGELES - Rozhodol sa ukončiť svoje trápenie! Michael Lehrer bol obľúbený americký komik, ktorému pred piatimi rokmi diagnostikovali závažné ochorenie. S ALS, teda Amyotrofickou laterálnou sklerózou, statočne bojoval a aj napriek komplikáciám bol istý čas stále aktívny. V týchto dňoch však za asistencie lekárov odišiel z tohto sveta. Mal len 44 rokov a zostal po ňom syn Colin.

Správy o tom, že sa Michael Lehrer rozhodol zomrieť, potvrdila pre Chicago Sun-Times jeho partnerka Colette. „Zomriel dôstojne podľa vlastných podmienok. Nemal samovražedné myšlienky... Medicínska pomoc pri umieraní bolo to najťažšie rozhodnutie, aké kedy urobil,” uviedla. 

Za komikom smútia jeho najbližší, fanúšikovia, aj kolegovia. „Odvaha, ktorú tento muž mal a robil stand up aj keď bojoval s týmto vážnym ochorením, bola neskutočne pôsobivá. Ten muž bol legenda a bude mi neskutočne chýbať,” poznamenal podcaster Joe Rogan. 

„Michael bol výnimočný človek, rád robil neplechu a bol neskutočne zábavný. Bol pripravený na čokoľvek a nič nemiloval viac, než rozosmievať ľudí. Už nikdy tu nebude iný Michael Lahrer, odpočívaj v pokoji, bráško,” reagoval herec Chris Witaske a pridal na Instagram aj viaceré ich spoločné momentky. 

ALS - Amyotrofická laterálna skleróza je ochorenie nervových buniek v mozgu a mieche, kedy človeku trpiacemu touto chorobou ubúdajú nervy a jeho svaly postupne prestanú pracovať. V neskorších štádiách sú mnohí jedinci úplne paralyzovaní. 

Viac o téme: Michael Lehrer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu