Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Reklama o prasiatku má už 17 rokov: Takto teraz vyzerá otecko, čo utekal pred diviakom

Josef Polášek vo vianočnej reklame. Zobraziť galériu (4)
Josef Polášek vo vianočnej reklame. (Zdroj: youtube.com/Kofola)

PRAHA - Josef Polášek je pre mnohých iba bezmenným oteckom z vianočnej reklamy. Ide pritom o herca, ktorý sa objavuje v českých seriáloch, no nie každý si uvedomí, že je to práve ten muž, čo pred 17 rokmi bral nohy na plecia a utekal pred diviakom.

Ide o jednu z najobľúbenejších reklám. O jej popularite svedčí aj to, že sa ju výrobca nápojov nebojí nasadiť ani dlhé roky po jej vzniku. Prvýkrát sa objavila na obrazovkách v roku 2003 a repliky z nej doslova zľudoveli.

„A keď to vydržíš až do večera, nepapať, tak uvidíš zlaté prasiatko.”

„A bude mať také veľké zahnuté zuby dohora?”

„Musíš vydržať a budú aj zuby.”

„Nie, nie, ja nemusím, ja už ho vidím.”

Reklama o prasiatku má
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: youtube.com/Kofola)

Túto reklamu naozaj pozná snáď každý. A Josef Polášek za ňu dokonca dostal ocenenie pre najlepšieho herca v reklame. Po rokoch si zaspomínal na nakrúcanie pre Super.cz. „V čase, keď sa točilo, ešte nebol sneh. Bola sychravá jeseň a už keď sme prichádzali na pľac, z diaľky bolo vidieť uprostred blatového poľa nasvietený zasnežený stromček na kopčeku. Pripadal som si ako v rozprávke O dvanástich mesiačikoch. Nastriekaná celulóza bola tak podobná reálnemu snehu, že sa to dalo rozoznať len pri pohľade zblízka,” prezradil herec. 

Samozrejme, v skutočnosti pred žiadnym diviakom neutekal. „To prasiatko za nami v skutočnosti nebežalo, to sa do obrazu dostalo až po nás,” priznal Polášek, ktorý v poslednom čase účinkoval napríklad v seriáloch Ohnivý kuře a Slunečná. Je tiež sprievodcom v cestovateľskom dokumentárnom seriáli Českej televízie Putování s párou. 

Reklama o prasiatku má
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ČT)

Reklama o prasiatku má
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tv Prima)

Viac o téme: Josef Polášek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu