Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Koronavírus opäť zabíjal: Zomrel člen legendárnej kapely!

Ochoreniu COVID-19 podľahol hudobník.
Ochoreniu COVID-19 podľahol hudobník. (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Na Slovensku sa koronavírus, našťastie, pomaly darí eliminovať. Množstvo pozitívnych prípadov sa každým dňom znižuje. No v USA a Veľkej Británii toľko šťastia nemajú. Práve z druhej zo spomínaných krajín prišla aktuálne smutná správa. Anglický hudobník Dave Greenfield (†71) zákernému ochoreniu podľahol. Len pár dní po tom, čo bol pozitívne testovaný!

Hudobník bol kvôli problémom so srdcom hospitalizovaný v nemocnici. Tam mu nanešťastie zistili, že k vážnym problémom so životne dôležitým orgánom sa pridružilo aj zákerné ochorenie COVID-19. V jeho veku 71 rokov tak išlo naozaj o smrteľnú kombináciu, ktorá legendárneho klávesáka napokon stála život. 

Smutnú správu oznámila kapela na svojej oficiálnej stránke. Basgitarista z The Strangles JJ Burnell nazval kolegu hudobným géniom, ktorý sa stal obeťou pandémie 2020. Bývalý spevák z formácie si zas zaspomínal na pieseň Golden brown, ktorej autorom bol práve Greenfield. 

„On bol ten, ktorý robil rozdiel medzi The Strangles a ostatnými punkovými kapelami. Jeho hudobné schopnosti a jemná povaha dodala skupine zaujímavý šmrnc,“ dodal na margo kolegu Hugh Cornwell. Kapela mala mať tento rok v lete rozlúčkové turné, to však bolo kvôli pandémii preložené.

 

Viac o téme: Dave GreenfieldThe Strangles
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu