Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Česko zasiahla smutná správa: Zomrel herec Milan Šimáček, známy z Čiernych barónov

Milan Šimáček vo filme Tankový prapor.
Milan Šimáček vo filme Tankový prapor. (Zdroj: YouTube/Radim Thiel)

PRAHA - Vo veku 56 rokov zomrel český herec Milan Šimáček, ktorý sa do povedomia filmových divákov dostal predovšetkým rolami vo filmoch Tankový prápor a Čierni baróni zo začiatku deväťdesiatych rokov. O hercovom úmrtí informoval v utorok server Blesk, podľa ktorého bola jeho príčinou rakovina pečene.

Rodák z Hodonína skonal v pondelok v noci. Informoval o tom portál Blesk.cz, ktorému to povedal hercov priateľ Martin Severa."Dostal som správu, že Milan zomrel predošlú noc. Vôbec neviem, čo sa stalo," uviedol v utorok.

Šimáčkova filmová kariéra sa začala už v roku 1989 vo filme Blázni a děvčátka od režiséra Karla Kachyňu. O rok neskôr ho ten istý režisér obsadil taktiež do koprodukčnej vojnovej snímky Posledný motýľ, napísal v tejto súvislosti server Novinky.cz.

V roku 1991 si potom zahral vo filme Tankový prápor režiséra Víta Olmera, v ktorom stvárnil postavu rotmajstra Soudka. S Miroslavom Donutilom, Miroslavom Táborským a Václavom Vydrou vytvoril štvoricu hercov z Tankového práporu, ktorí sa o rok neskôr objavili aj vo filme Čierni baróni režiséra Zdenka Sirového. V ňom Šimáček stvárnil postavu vojína Vatu. Okrem herectva sa Šimáček venoval taktiež publicistike.

Milan Šimáček sa narodil 21. apríla 1962. Okrem spomínaných Černých baronov sa predstavil napríklad v snímkach Blázni a děvčátka (1989), Poslední motýl (1990), Mach, Šebestová a čarovné slúchadlo (2001), Obsluhoval jsem anglického krále (2006), Krídla Vianoc (2013) či komediálnom seriáli Policajti z předměstí (1999) a ďalších televíznych projektoch. Posledným filmom, v ktorom si zahral, je pripravovaná vojnová dráma Pomaľované vtáča.

Viac o téme: Milan Šimáček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu