Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Česká umelecká obec v slzách: Zomrela hviezda (†47) Troškovej komédie!

Jaroslav Šmíd stvárnil ústrednú postavu v komédii s názvom Doktor od jezera hrochů. Zobraziť galériu (6)
Jaroslav Šmíd stvárnil ústrednú postavu v komédii s názvom Doktor od jezera hrochů. (Zdroj: falcon)

PRAHA - Nielen obľúbený režisér Zdeněk Troška (64), ale aj viacerí jeho kolegovia majú momentálne hlavu v smútku. Dôvodom je náhla smrť herca Jaroslava Šmída (†47), ktorý stvárnil ústrednú postavu v komédii Doktor od jezera hrochů.

Dôvod úmrtia sympatického herca Jaroslava Šmída zatiaľ nie je známy. Smutná správa sa dnes poobede začala šíriť facebookom a pre idnes.cz ju potvrdil aj Zdeněk Troška. „Je to strašné. Stretol som ho pred pár týždňami v kaviarni a rozprávali sme sa. A teraz zrazu takáto rana,” poznamenal režisér. 

Práve vďaka jeho komédii s názvom Doktor od jezera hrochů sa Šmíd najviac zviditeľnil. Okrem toho mal na konte aj účinkovanie v seriáloch V.I.P vraždy, Ulice, Život na zámku a První republika. Pôsobil tiež na divadelných doskách. 

Trošku a Šmída spájala nielen spolupráca na spomínanej komédii, ale tiež to, že sa obaja priznali k homosexualite. Jaroslav tak urobil, keď mal 21 rokov. „Bolo to v čase, keď slovo "homosexualita" znelo ako svrab. A ten som napokon o pár rokov tiež mal,” prezradil v minulosti o náročných chvíľach pre web nakluky.cz.

Náhla smrť Jaroslava Šmída zasiahla viacero jeho hereckých kolegov. Vo filme Doktor od jezera hrochů si zahral aj po boku Evy Holubovej.
Zobraziť galériu (6)
Náhla smrť Jaroslava Šmída zasiahla viacero jeho hereckých kolegov. Vo filme Doktor od jezera hrochů si zahral aj po boku Evy Holubovej.  (Zdroj: falcon)

Dôvod náhlej smrti Jaroslava Šmída zatiaľ nie je známy.
Zobraziť galériu (6)
Dôvod náhlej smrti Jaroslava Šmída zatiaľ nie je známy.  (Zdroj: Facebook)

Viac o téme: Jaroslav Šmíd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu