Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Herečka z Hier o tróny prehovorila: Sexuálne obťažovanie!

Lena Headey Zobraziť galériu (5)
Lena Headey (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Anglická herečka Lena Headey je ďalšou zo žien, ktoré verejne obvinili amerického producenta Harveyho Weinsteina zo sexuálneho obťažovania.

Rodáčka z bermudského Hamiltonu o svojej skúsenosti so 65-ročným rodákom z New Yorku napísala na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter, kde napísala, že k nej bol hrubý po tom, ako údajne odmietla jeho sexuálne návrhy. "Cítila som sa úplne bezmocná," napísala v príspevku.

Proti Weinsteinovi sa v súvislosti so sexuálnym obťažovaním vyslovilo vyše 40 žien vrátane herečiek Angeliny Jolie, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow, Cary Delevingne, Léy Seydoux či Kate Beckinsale. Tie prehovorili po tom, ako v magazíne The New Yorker vyšiel článok, v ktorom zazneli na adresu Weinsteina veľmi vážne obvinenia zo strany Asie Argento, Miry Sorvino či Rosanny Arquette. Zo znásilnenia ho obvinili Rose McGowan, spomínaná Argento, Lucia Evans a jedna žena, ktorá si v spomínanom článku nepriala byť menovaná. Weinsteinova hovorkyňa Sallie Hofmeister informovala, že producent "odmieta akékoľvek obvinenia zo sexu bez súhlasu oboch strán".

Kriticky sa voči producentovi vyjadrilo viacero osobností zo zábavného priemyslu a samotné obvinenia vyvolali vlnu vyhlásení zo strany celebrít, ktoré mali podobné skúsenosti s inými vplyvnými osobnosťami šoubiznisu.

V súvislosti s obvineniami voči Weinsteinovi začala americká a britská polícia vyšetrovanie vo viacerých prípadoch. Producenta už vylúčili aj zo spoločnosti The Weinstein Co., ktorú založil so svojím bratom, a v utorok sám odstúpil z jej predstavenstva. Vylúčili ho tiež z Britskej akadémie filmových a televíznych umení, americkej Akadémie filmových umení a vied aj Asociácie producentov (Producers Guild of America).

Viac o téme: Lena Headey
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu