Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Obťažovanie známych herečiek: Ďalšia obvinila producenta zo sexuálnych útokov!

Harvey Weinstein Zobraziť galériu (5)
Harvey Weinstein (Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN - Britská polícia vyšetruje nové obvinenia zo sexuálnych útokov týkajúce sa amerického filmového producenta Harveyho Weinsteina. Londýnska metropolitná polícia uviedla, že nemenovaná žena sa stala terčom troch takýchto útokov v rokoch 2010, 2011 a 2015.

Polícia v súlade so svojimi pravidlami Weinsteina nemenovala, uviedla však, že ide o muža, voči ktorému vzniesla v stredu podobné obvinenia iná žena. Britská herečka Lysette Anthony najnovšie pre týždenník The Sunday Times povedala, že v stredu nahlásila polícii, že ju Weinstein znásilnil koncom 80. rokov v Londýne.

Americká Akadémia filmových umení a vied vylúčila v sobotu Weinsteina zo svojich radov. Stalo sa tak po sérii obvinení zo sexuálneho obťažovania, ktoré proti nemu vzniesli početné herečky vrátane Angeliny Jolie, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow, Cary Delevingne, Léy Seydoux či Kate Beckinsale. Tie prehovorili po tom, ako v magazíne The New Yorker vyšiel článok, v ktorom zazneli na adresu Weinsteina veľmi vážne obvinenia zo strany Asie Argento, Miry Sorvino či Rosanny Arquette.

Zo znásilnenia ho obvinili Rose McGowan, spomínaná Argento, Lucia Evans a jedna žena, ktorá si v spomínanom článku nepriala byť menovaná. Kriticky sa voči producentovi vyjadrilo viacero osobností zo zábavného priemyslu. Americká aj britská polícia už začali prípady vyšetrovať. Samotný Weinstein všetky obvinenia odmieta.

 

Viac o téme: Harvey Weinstein
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu