Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Obrovská rana: Sandy z Pomády opäť bojuje s rakovinou prsníka!

Olivia Newton-John Zobraziť galériu (6)
Olivia Newton-John (Zdroj: SITA)

SYDNEY - Austrálska speváčka a herečka Olivia Newton-John musela odložiť júnové turné v USA a Kanade, pretože jej opätovne diagnostikovali rakovinu prsníka. Zástupcovia 68-ročnej interpretky to oznámili prostredníctvom sociálnej siete Facebook a jej oficiálnej webstránky, kde uviedli, že jej lekári našli aj metastázy v krížovej kosti. Rodáčka z anglického Cambridgeu podstúpi sériu liečení, vrátane prírodných terapií a fotónovej terapie.

"O terapiách som sa rozhodla po konzultácii s lekármi, prírodnými terapeutmi a zdravotníckym tímom v mojom Olivia Newton-John Cancer Wellness and Research Centre v Melbourne," uviedla speváčka vo vyhlásení. Ako ďalej informovali jej zástupcovia, Newton-John počas obdobia liečby nebude poskytovať rozhovory a náhradné termíny zrušených koncertov oznámia v najbližších týždňoch.

Newton-John už pred dvoma týždňami posunula termíny prvej polovice turné pre silné bolesti chrbtice, o ktorých si myslela, že sú spôsobené zápalom sedacieho nervu. Po neskoršom vyšetrení vyplynulo, že išlo o spomínanú rakovinu. Zástupca umelkyne pre magazín People uviedol, že momentálne "odpočíva a lieči sa". Podľa nemenovaného zdroja spomínaného týždenníka Newton-John plánuje koncertovať už v auguste.

Speváčke rakovinu prsníka po prvý raz diagnostikovali v roku 1992. Neskôr podstúpila mastektómiu. Boj s chorobou vyhrala a v súčasnosti sa angažuje v spomínanej nadácii Olivia Newton-John Cancer and Wellness Centre, ktorej náplňou je podpora ľudí chorých na rakovinu.

Olivia Newton-John začínala ako folková speváčka a v polovici 70. rokov minulého storočia dosiahla úspech s albumami If You Love Me, Let Me Know (1974) a Have You Never Been Mellow (1975). Po filmovom muzikáli Pomáda (1978), ktorý ju preslávil na celom svete, si zahrala v snímkach ako Xanadu (1980), Nebeský pár (1983) alebo Neskrotné kočky (2001). Naďalej sa venuje aj hudbe, pričom za svoju tvorbu získala štyri ceny Grammy. Medzi jej najväčšie hity patria skladby I Honestly Love You, Have You Never Been Mellow, Magic, Xanadu (feat. Electric Light Orchestra) alebo Physical.

Viac o téme: Olivia Newton-John
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu