Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Jeff Bridges prekvapil fanúšikov legendárneho filmu: Kolegu z Big Lebowski poctil super gestom

Jeff Brigdes v legendárnom svetri Zobraziť galériu (4)
Jeff Brigdes v legendárnom svetri (Zdroj: SITA/AP)

LOS ANGELES - Americký herec Jeff Bridges v piatok oživil svoju postavu "Duda" z kultovej kriminálnej komédie bratov Coenovcov Big Lebowski z roku 1998. Oblečený v poznávacom znamení hlavného hrdinu, svetri - kardigane, tak vzdal hold svojmu hereckému kolegovi Johnovi Goodmanovi, ktorý získal hviezdu na hollywoodskom chodníku slávy, napísal na svojom webe časopis Rolling Stone.

Bridges počas ceremoniálu za jasotu prizerajúcich nečakane vyzliekol sako a obliekol si "kostým" filmového povaľača Jeffa Lebowského, čiže Duda, ktorého si gangstri vo filme náhodou pomýlili s milionárom rovnakého mena. Tým sa rozpútal komplikovaný sled udalostí. Goodman v snímke hrá jeho kamaráta, vojnového veterána Waltera Sobchaka.

V roku 1998 snímka sklamala svojich tvorcov, keď sa jej nepodarilo do kín prilákať toľko divákov, koľko si filmové štúdiá pôvodne predstavovali. Postupom času ale film preukázal svoje kvality a stal sa z neho svojím spôsobom hit, ktorý pomaly, ale iste, prinášal zisky, a to najmä potom, čo sa snímka objavila na DVD.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu