Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pojednávanie s Mojsejovou odročili, druhý obžalovaný je zranený

Nora Mojsejová
Nora Mojsejová

KOŠICE – Na Okresnom súde Košice II sa dnes malo začať pojednávanie vo veci trestného činu skrátenia dane a poistného, z ktorého sú obžalovaní Košičanka Eleonóra Kabrheľová, známa z televíznych reality show, a súdny exekútor Karol M. Ten však podľa jeho právneho zástupcu utrpel tento týždeň úraz hlavy a je hospitalizovaný v nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti. Súd preto odročil pojednávanie na neurčito.

K úrazu obžalovaného došlo na parkovisku po pošmyknutí. Právny zástupca predložil súdu lekárske potvrdenie o jeho práceneschopnosti. Eleonóra Kabrheľová, ktorá sa začiatkom januára vydala za Františka Kabrheľa, v médiách známeho ako Versače, predložila dnes súdu potvrdenie o zmene svojho mena.

Jej súčasný manžel na ňu v minulosti podal trestné oznámenie za nevrátanie pôžičky z konca roku 2008 v celkovej sume viac ako 853.000 eur (25,7 milióna Sk). Okresný súd Košice I ju v tejto veci v decembri 2016 odsúdil za obzvlášť závažný podvod na desaťročné väzenie. Obžalovaná (vtedy ešte ako Eleonóra Mojsejová) sa odvolala na krajský súd.

Krátko po januárovom sobáši Kabrheľ v pozícii príbuzného v podaní ako poškodený stiahol súhlas s trestným stíhaním obžalovanej. Na verdikt súdu v tejto veci sa stále čaká. V kauze pokračujúceho zločinu skrátenia dane a poistného formou spolupáchateľstva ide o vyhotovenie fiktívnych faktúr v roku 2013 a uplatnenie neoprávneného odpočtu DPH na daňovom úrade s celkovou škodou zhruba 18.000 eur. Pojednávanie sa malo začať už pred rokom, pre rôzne dôvody sa viackrát odročilo.

Viac o téme: VersaceNora MojsejováFrantišek Kabrheľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu