Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Princeznú Leiu pochovali v netradičnej urne: Symbol jej psychickej choroby!

Carrie Fisher ako Princezná Leia z roku 1983 a v roku 2014. Zobraziť galériu (5)
Carrie Fisher ako Princezná Leia z roku 1983 a v roku 2014. (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americkú herečku Carrie Fisherovou, ktorá sa najviac preslávila ako princezná Leia z filmovej ságy Star Wars, pochovali v piatok v urne v tvare zväčšenej pilulky antidepresíva Prozac. Ako pripomenul web časopisu Rolling Stone, Fisherová vo svojom živote zápasila s depresiami a bipolárnou poruchou a otvorene o svojich problémoch hovorila.

Pochovaná bola v Hollywoode spoločne s matkou, herečkou a speváčkou Debbie Reynoldsovou, ktorá minulý týždeň zomrela len deň po dcére. Súkromný obrad sa uskutočnil na cintoríne Forest Lawn-Hollywood Hills, ktorý je miestom posledného odpočinku rady celebrít vrátane Lucille Ballovej, Dicka Van Pattena, Davida Carradina či Bette Davisovej.

Urnu v tvare pilulky ukladal do zeme brat Fisherovej Todd, ktorý povedal webu Entertainment Tonight, že si jeho sestra podobnú obriu pilulku pred niekoľkými rokmi kúpila a mala ju veľmi rada. "Nemohli sme nájsť nič, čo by ju viac vystihovalo," povedal. Časť jej popola bola umiestnený do rakvy s matkou, upozornil denník USA Today.

Súkromnému pohrebu predchádzal vo štvrtok smútočný obrad, ktorého sa zúčastnili celebrity ako Meryl Streepová, Jamie Lee Curtis alebo Richard Dreyfuss. Todd Fisher povedal, že sa chystá aj obrad pre širšiu verejnosť v blízkej budúcnosti.

Carrie Fisherová, ktorá sa najviac preslávila ako princezná Leia z filmovej ságy Star Wars, zomrela koncom minulého roka vo veku 60 rokov, štyri dni po srdcovej príhode, ktorú utrpela počas letu z Anglicka. Debbie Reynoldsová, ktorej slávu odštartoval muzikál Spievanie v daždi, v ktorom hrala v 19 rokoch, zomrela len deň potom vo veku 84 rokov.

Carrie a Todd Fisherovci boli potomkami Reynoldsovej a zosnulého speváka Eddieho Fishera. Jeho manželstvo s Reynoldsovou ale skončilo škandálom v roku 1959 po tom, čo si Fisher začal aférku s herečkou Elizabeth Taylorovou.

V rozhovore s televíziou ABC Fisher opísal posledné hodiny života svojej matky. Uviedol pritom, že "nezomrela kvôli zlomenému srdcu, ale skôr odišla, aby mohla byť s Carrie".

Viac o téme: Carrie FisherDebbie Reynolds
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu