Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Fanúšikovia v strachu: Kanye West zrušil turné... Hospitalizácia!

Kanye West Zobraziť galériu (5)
Kanye West (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americký rapper a producent Kanye West zrušil zvyšné koncerty svojho aktuálneho severoamerického turné s názvom Saint Pablo. Krátko na to museli 39-ročného rodáka z Atlanty hospitalizovať pre vyčerpanosť a nedostatok spánku.

Westa previezli do nemocnice po tom, ako dostala losangeleská polícia o 13:20 miestneho času (22:20 SEČ) hlásenie o tom, že rapper sa správa nevyspytateľne. V tom čase sa údajne nachádzal v dome svojho osobného trénera Harleyho Pasternaka. "Je vyčerpaný a trpí spánkovou depriváciou. Na radu lekára šiel preto dobrovoľne do nemocnice," uviedol nemenovaný zdroj z rapperovho okolia pre magazín People. Krátko na to prišla do nemocnice aj rapperova manželka Kim Kardashian, ktorá na poslednú chvíľu zrušila účasť na podujatí s názvom Angel Ball v New Yorku, kde si uctili pamiatku jej zosnulého otca Roberta Kardashiana. 

West predčasne ukončil turné krátko po tom, ako v nedeľu iba niekoľko hodín pred začiatkom bez udania dôvodu zrušil vystúpenie v kalifornskom meste Inglewood. Malo ísť pritom o náhradný termín za koncert z 3. novembra, ktorý West predčasne ukončil pre problémy s hlasom. V sobotu zas predčasne ukončil vystúpenie v Sacramente, ktoré začal s približne 90-minútovým oneskorením, pričom odohral iba niekoľko skladieb a po zhruba 30 minútach ukončil koncert spustením mikrofónu na zem. Tomu predchádzal monológ, v ktorom vyjadril napríklad svoj názor na bývalú prezidentskú kandidátku Hillary Clinton či médiá. Počas prehovoru sa venoval aj rapperovi Jay Z a jeho manželke, speváčke Beyoncé. Tridsaťpäťročnú interpretku obvinil, že údajne odmietla vystúpiť na tohtoročných MTV Video Music Awards, ak jej neudelia hlavnú cenu za videoklip roka. V prípade jej o jedenásť rokov staršieho manžela zas naznačil, že sa v ostatnej dobe nespráva ako skutočný priateľ. "Jay Z, zavolaj mi. Ešte si mi nezavolal. Prosím zavolaj. Rozprávaj sa so mnou ako chlap," povedal rapper. 

Kanye Omari West odštartoval hudobnú kariéru v roku 1996, keď ako producent spolupracoval s rapperom Gravom. Známym sa však stal až v roku 2001, keď sa podieľal na albume The Blueprint od spomínaného Jay Z. Debutovú štúdiovku The College Dropout vydal v roku 2004. Nasledovali nahrávky Late Registration (2005), Graduation (2007), 808s & Heartbreak (2008), My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010), Yeezus (2013) a The Life Of Pablo (2016). S Jay Z okrem toho nahral album Watch The Throne (2011). So všetkými štúdiovkami okrem The College Dropout dobyl americký rebríček Billboard 200. Na konte má 21 cien Grammy. Od roku 2014 je ženatý s Kim Kardashian, s ktorou má dve deti - dcéru North a syna Sainta. 

Viac o téme: Kanye West
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu