Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Nečakaný verdikt lekárov: Svetoznámu umelkyňu už mnohí pochovávali, je to len chrípka!

Yoko Ono
Yoko Ono (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Umelkyňa a aktivistka Yoko Ono už opustila nemocnicu, je späť doma a doliečuje sa z chrípky, oznámil v sobotu jej hovorca.

Osemdesiattriročná vdova po Johnovi Lennonovi bola v piatok v New Yorku prijatý na liečenie do nemocnice a niektoré americké médiá uviedli, že možno utrpela mŕtvicu alebo infarkt. "Vďaka všetkým, ktorí mali obavy. Je doma a žije ako obvykle. Len končí liečbu chrípky," povedal podľa zahraničných agentúr hovorca Elliot Mintz. Špekulácie médií o mŕtvici či infarkte odmietol už skôr.

Hoci Yoko Ono sa ako spisovateľka a výtvarníčka na umeleckej scéne pohybuje niekoľko desiatok rokov, zostáva najznámejšia vďaka manželstvu s Johnom Lennonom. Lennon a Ono sa zoznámili v novembri 1966 v londýnskej galérii Indica a ostatní členovia Beatles potom len s nevôľou niesli vplyv tejto extravagantnej umelkyne na svojho kolegu i kapelu. Pre mnohých fanúšikov Ono stále zostáva "tou, ktorá pomohla rozbiť Beatles", hoci v roku 1970, keď skupina oficiálne oznámila svoj rozchod, podľa súdu iných už rovnako viacmenej neexistovala.

Ono slávnemu muzikantovi však otvorila nové umelecké obzory. Okrem umenia a hudby sa spoločne venovali aj svojráznym politickým aktivitám - napríklad na hotelovom lôžku oznamovali tlači svoje mierová posolstva. Na jednej z týchto bed-in podujatí vznikla v roku 1969 slávna pieseň Give Peace A Chance - Dajte šancu mieru. V októbri 1975 sa im narodilo vytúžené dieťa, syn Sean, a o päť rokov neskôr Lennonovou násilnou smrťou ich manželstvo skončilo.

Viac o téme: Yoko Ono
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu