Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nečakané úmrtie amerického speváka (†48): Jeho telo našli v autobuse

Scott Weiland Zobraziť galériu (6)
Scott Weiland (Zdroj: SITA)

BLOOMINGTON - Americký hudobník, textár a spevák Scott Weiland zomrel vo štvrtok v Bloomingtone v americkom štáte Minnesota vo veku 48 rokov. Oznámil to na svojej stránke denník Los Angeles Times s odvolaním sa na jeho manželku Jamie.

Podľa informácie zverejnenej na Weilandovom facebookovom profile zomrel hudobník v spánku počas turné jeho aktuálnej skupiny The Wildabouts, ktorá mala mať práve vo štvrtok koncert. 
Portál tmz.com informoval, že telo Weilanda našli v autobuse, v ktorom sa presúval medzi jednotlivými zastávkami turné. 

Weiland bol frontmanom viacerých popredných rockových kapiel, najviac je však známy z pôsobenia v skupine Stone Temple Pilots. Hral i v rockovej skupine Velvet Revolver, ktorú tvorili aj členovia legendárnej kapely Guns n' Roses Saul Hudson, Matt Sorum, Duff McKagan a Dave Kushner. 

S manželkou Jamie, ktorá je fotografka, sa Weiland prvýkrát stretol v roku 2011, keď fotografovala nakrúcanie jedného z jeho hudobných videí. Vzali v júni 2013. 

Scott Weiland sa narodil 27. októbra 1967 ako Scott Richard Kline. V roku 1987 založil s Robertom DeLeom skupinu Mighty Joe Young, z ktorej sa neskôr stali Stone Temple Pilots. Po úspešných 90. rokoch a piatich štúdiových albumoch sa skupina v roku 2003 rozpadla. Dokopy sa dala opäť v roku 2008, ale Weiland ju o päť rokov opustil. 

V marci 1998 vydal Weiland svoj prvý sólový album 12 Bar Blues, ktorý mal viac experimentálny zvuk ako hudba jeho kapely, nezaznamenal však výraznejší úspech. 

V januári 2009 mu vyšiel druhý sólový album "Happy" in Galoshes. V roku 2011 vydal vianočný album Most Wonderful Time of the Year a kompilačný A Compilation of Scott Weiland Cover Songs obsahujúci 12 prevzatých piesní (okrem iného od Nirvany, Depeche Mode a Rolling Stones). 

Tento rok vydal Weiland album Blaster so svojou sólovou kapelou The Wildabouts. Deň pred jeho vydaním zomrel za nevyjasnených okolností vo veku 34 rokov jej gitarista Jeremy Brown. 
Z dôvodu závislosti od heroínu (spevák tvrdil, že ju prekonal) a prchkej povahy sa Weiland opakovane dostával na titulky novín a čelil žalobám.

Viac o téme: USAScott WeilandBloomington
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu