Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

James Bond najlepší na svete: Nechali vybuchnúť africkú púšť a... Je to rekord!

Daniel Craig Zobraziť galériu (6)
Daniel Craig (Zdroj: SITA)

LONDÝN – Najnovšia snímka o Jamesovi Bondovi s názvom Spectre (2015) vytvorila nový svetový rekord pre najväčšiu filmovú explóziu. Certifikát o rekorde si od zástupcov Guinnessových svetových rekordov prevzali v utorok na slávnostnom predstavení novinky v čínskom Pekingu predstaviteľ hlavnej úlohy Daniel Craig, herečka Léa Seydoux a producentka Barbara Broccoli.

Oficiálnym držiteľom rekordu je Chris Corbould, ktorý mal v novej bondovke na starosti špeciálne efekty. Rekordnú explóziu vytvorili v púšti neďaleko marockého mesta Erfoud, pričom pri nej použili 8 418 litrov petroleja a 33 kilogramov práškovej výbušniny, čo je ekvivalent 68,47 tony TNT. Výbuch trval viac než 7,5 sekundy.

Spectre režiséra Sama Mendesa začali nakrúcať 8. decembra 2014 v anglických Pinewood Studios. Okrem toho natáčali aj v Rakúsku, Ríme, Mexiku či spomínanom Maroku. Okrem Craiga a Seydoux si v snímke zahrali aj Monica Bellucci, Naomie Harris, Ralph Fiennes, Christoph Waltz, Dave Bautista, Ben Whishaw alebo Rory Kinnear.

Bond v novinke dostane záhadný odkaz z minulosti, ktorý ho privedie na stopu neslávne známej zločineckej organizácie menom Spectre. Postupne rozpletá zložitú pavučinu klamstiev, aby napokon odhalil desivú pravdu o tejto organizácii. Snímka mala svetovú premiéru 26. októbra v Londýne. 

Viac o téme: Daniel CraigJames BondLéa Seydoux
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu