Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Billa Cosbyho vypočuli kvôli sexuálnemu obťažovaniu: Trvalo to 7 hodín!

To je výňatok z roku 2005 z výpovede Billa Cosbyho, ktorý vydali 6.7 na Okresnom súde v USA vo Philadelphii. V týchto dokumentoch Cosby priznal, že získal Quaaludes, aby ho podal mladým ženám, s ktorými chcel mať sex. Priznal, že dal sedatíva aspoň jednej Zobraziť galériu (5)
To je výňatok z roku 2005 z výpovede Billa Cosbyho, ktorý vydali 6.7 na Okresnom súde v USA vo Philadelphii. V týchto dokumentoch Cosby priznal, že získal Quaaludes, aby ho podal mladým ženám, s ktorými chcel mať sex. Priznal, že dal sedatíva aspoň jednej (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Piatková výpoveď amerického herca Billa Cosbyho v súvislosti s obvinením zo sexuálneho obťažovania Judy Huth trvala sedem hodín. Informovala o tom právnička Gloria Allred, ktorá zastupuje žalobkyňu.

Huth tvrdí, že ju 78-ročný predstaviteľ Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 - 1992) sexuálne zneužil v roku 1974 v kalifornskej rezidencii Hugha Hefnera, známej ako Playboy Mansion, keď mala 15 rokov. Prokuratúra Cosbyho v tomto prípade, ako aj v ďalších, neobvinila, pretože sa mal stať príliš dávno, čím prekročil premlčaciu lehotu pre zločin aj priestupok. Huth však aj tak naňho podala žalobu za sexuálne obťažovanie, pričom uviedla, že incident, na ktorý si spomenula pred troma rokmi, jej spôsobil úzkosť a značné životné problémy.

Cosbyho výpoveď však sprístupnia najskôr až v decembri. Losangeleský vyšší súd totiž čiastočne vyhovel Cosbyho žiadosti o jej utajenie. Sudca Craig Karlan chce najprv preskúmať prepis hercovej výpovede a potom rozhodne, ktoré časti z nej zverejní. Toto rozhodnutie by mal spraviť do 22. decembra. Allred prezradila, že sa pokúsia dosiahnuť, aby Cosbyho vypovedal ešte raz. Huth, ktorá sa nezúčastnila na komikovej výpovedi, by mala svedčiť vo štvrtok 15. októbra. 

Rodák z Philadelphie v súčasnosti čelí viac než päťdesiatim obvineniam zo sexuálneho zneužitia, pričom okrem Huth ho zažalovali aj Tamara Green, Therese Serignese, Linda Traitz a Chloe Goins. Prvé tri menované naňho podali žalobu za urážku na cti, pretože Cosby ich označil za klamárky po tom, ako ho obvinili zo sexuálneho zneužívania. Goins zas tvrdí, že herec jej v roku 2008 hodil do pitia sedatíva a následne ju zneužil. 

William Henry Cosby Jr. účinkoval okrem spomínaného sitkomu Show Billa Cosbyho aj v seriáli I Spy (1965 - 1968), v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company (1971 - 1977), v Cosbyho prípadoch (1994 - 1995), sitkome Cosby (1996 - 2000) či v snímke Otec je duch (1990). Venuje sa aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings (1967), At Last Bill Cosby Really Sings (1974) či Bill Cosby Presents The Cosnarati: State Of Emergency (2009).

Viac o téme: Bill CosbyJudy HuthGloria Allred
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu