Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Svet prišiel o ďalší obrovský talent: Zomrela slávna moderátorka a speváčka (†72)

Cilla Black Zobraziť galériu (6)
Cilla Black (Zdroj: Foto: SITA)

ESTAPONA - Vo veku 72 rokov zomrela v Španielsku známa britská speváčka a televízna moderátorka Cilla Blacková.

Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na španielsku políciu, podľa ktorej umelkyňa pôvodom z Liverpoolu zomrela zrejme prirodzenou smrťou v meste Estapona na andalúzskom pobreží Costa del Sol.

Blacková strávila v britskom šoubiznise pol storočia a zrejme najznámejšie bolo jej nezameniteľné moderovanie zoznamovacej relácie Blind Date (Rande naslepo).

Mladá Priscilla Whiteová, ako znie jej občianske meno, sa vydala na hudobnú dráhu po tom, čo vo svojom rodnom meste pracovala ako šatniarka v klube Cavern Club, kde svoju dráhu začínali Beatles. Práve John Lennon a Paul McCartney sa podpísali pod pieseň, ktorá sa v roku 1963 stala prvým singlom novo zrodenej umelkyne Blackovej.  

Onedlho prišiel vrchol jej hudobnej kariéry, keď sa v roku 1964 dvoma singlom You are My World a Anyone Who Had a Heart podarilo dostať na čelo britského rebríčka. Hoci potom ešte niekoľko rokov pokračovala v speváckej kariére, od konca 60. rokov sa jej dostalo ohlasu skôr vďaka pôsobeniu v televíznych reláciách.

Okrem spomínanej zoznamky, ktorá na obrazovkách vydržala od roku 1985 do roku 2003, uvádzala napríklad aj relácie Surprise! Surprise! či Moment of Truth, ktoré na prelome storočí lákali k obrazovkám milióny Britov.     

Blacková bola ovdovenou matkou troch detí. Nikto z rodiny sa doteraz k jej smrti nevyjadril, sústrasť už naopak vyjadril rad hercov, spevákov a ďalších osobností britskej kultúry. "Mala oslnivý a výnimočný talent," uviedla napríklad na Twitteri herečka Joan Collinsová, ktorá nazvala Blackovú svojou dobrú priateľkou.
 

Viac o téme: SmrťBeatlesCilla Black
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu