Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Cukrík Bieber má problém: Aj so slávnejším kolegom!

Justin Bieber Zobraziť galériu (4)
Justin Bieber (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Kanadský spevák Justin Bieber a americký hudobník a herec Usher čelia obvineniu z porušenia autorských práv. Spevák Devin Copeland, vystupujúci pod menom De Rico a skladateľ Mareio Overton z Virginie tvrdia, že skladba Somebody to Love, ktorú Bieber a Usher nahrali vo viacerých verziách, je plagiátom ich rovnomennej piesne z roku 2008.

Dvojica sa so spomínanými interpretmi z rovnakého dôvodu neúspešne súdila aj v rokoch 2013 - 2014. V súčasnosti požadujú odškodné 10 miliónov dolárov (v prepočte približne 8,77 milióna eur). "Po vypočutí Copelandovej piesne a skladieb Biebera a Ushera sme došli k názoru, že ich refrény sú dostatočne podobné a dostatočne rozhodujúce k tomu, aby náležitá porota uznala piesne skutočne podobnými," uviedla vo štvrtok sudkyňa Pamela Harris. Termín ďalšieho pojednávania zatiaľ nie je známy. 

Dvadsaťjedenročný Justin Bieber, ktorý je okrem hudby známy aj početnými problémami so zákonmi, vydal v roku 2009 EP nahrávku My World, po ktorej nasledovali albumy My World 2.0 (2010), Under The Mistletoe (2011) a Believe (2012). Na konte má tiež kompilácie My Worlds: The Collection (2010) a Journals (2013). Spevák, ktorého hitmi sú napríklad skladby ako Baby (feat. Ludacris) či Boyfriend, stihol počas kariéry získať okrem iného jednu BRIT Award, dvanásť Billboard Music Awards, sedem American Music Awards či pätnásť Teen Choice Awards. 

Tridsaťšesťročný Usher, celým menom Usher Terry Raymond IV., vydal v roku 1994 prvý, eponymný album. Po ňom nasledovali nahrávky My Way (1997), 8701 (2001), Confessions (2004), Here I Stand (2008), Raymond v. Raymond (2010) a Looking 4 Myself (2012). Na konte má hity ako You Make Me Wanna..., Nice & Slow, My Way, U Remind Me, U Got It Bad, Yeah! (feat. Lil Jon a Ludacris), Burn, Confessions Part II, My Boo (feat. Alicia Keys), Love In This Club (feat. Young Jeezy), OMG (feat. Will.i.am), DJ Got Us Fallin' In Love (feat. Pitbull), Climax či Good Kisser. Celkovo predal viac ako 65 miliónov kópií nahrávok a získal osem cien Grammy. Okrem hudby sa venuje aj herectvu, účinkoval napríklad v horore Fakulta (1998), dráme Zákony džungle (1999), westerne Texaskí rangeri (2001), krimikomédii Mafiánova dcéra (2005) alebo komédii Vrahúni (2010).

Viac o téme: Justin BieberUsherDevin Copeland
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu