Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Svet smúti za speváckou legendou: Zomrel autor hudobného megahitu

Ben E. King Zobraziť galériu (4)
Ben E. King (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Vo veku 76 rokov zomrel americký soulový a r'n'b spevák Ben E. King, ktorého najväčším hitom bola skladba Stand By Me. Rodák Hendersonu v Severnej Karolíne skonal prirodzenou smrťou vo štvrtok 30. apríla. Informoval o tom jeho hovorca Phil Brown.

"S ťažkým srdcom musím povedať zbohom jednému z najmilších, najláskavejších a najtalentovanejších ľudí, akých som mal možnosť spoznať a nazývať priateľmi počas viac ako 50 rokov - Pán Ben E. King. Bude nám chýbať viac, ako dokážem vyjadriť slovami. Vyjadrujem úprimnú sústrasť Betty a celej rodine. Ďakujem ti Ben za tvoje priateľstvo a za všetko pekné, čo tu po tebe ostalo," napísal na sociálnu sieť Facebook spevák Gary U.S. Bonds.

Benjamin Earl King sa narodil 28. septembra 1938. Začínal v kostolnom zbore. V roku 1958 sa pridal k skupine Five Crowns. Manažér formácie Drifters George Treadwell v rovnakom roku vyhodil pôvodných členov zoskupenia a nahradil ich hudobníkmi z Five Crowns. Do povedomia verejnosti sa zapísali napríklad hitmi There Goes My Baby, Save the Last Dance for Me či This Magic Moment. V roku 1960 sa King vydal na sólovú dráhu. Známe sú aj jeho piesne Spanish Harlem, Amor alebo Don't Play That Song (You Lied). 

Pripomeňte si megahit Stand By Me!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu