Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hororový pád lietadla Harrisona Forda: TOTO môže za jeho zranenia!

Harrison Ford Zobraziť galériu (7)
Harrison Ford (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americký herec Harrison Ford je stále hospitalizovaný a pokračuje v liečbe po tom, čo vo štvrtok 5. marca havaroval na svojom malom historickom lietadle z druhej svetovej vojny a zrútil sa na golfové ihrisko v Kalifornii. Vyšetrovatelia sa zároveň snažia určiť príčinu nehody. Informovala o tom dnes americká televízna stanica ABC News na svojom portáli. No podľa jedného z odborníkov, sa pod haváriu lietadla podpísal nevhodný terén na ihrisku.

Harrison Ford hlásil krátko po vzlietnutí na mestskom letisku v Santa Monice problémy s motorom a požiadal o okamžitý návrat, oznámil vyšetrovateľ z americkej Národnej komisie pre bezpečnosť dopravy (NTSB) Patrick Jones. Riadiaca veža však potom už hlásila, že lietadlo na pristávaciu dráhu nedoletelo. No nič nenaznačuje, že by v lietadle bolo zlé palivo, dodali vyšetrovatelia. Čo môže byť príčinou havárie, chcú úrady zistiť aj od samotného herca, s ktorým by sa už čoskoro chceli porozprávať

Poradca televízie ABC News pre letectvo John Nance je presvedčený, že k Fordovým zraneniam prispel stav golfového ihriska. "Lietadlo, v ktorom Harrison letel, bol starý model. Bolo skonštruované na pomalú rýchlosť a manévrovanie. Podľa môjho názoru sa v tej chvíli stalo jedno: kolesá sa zaborili hlboko do premočenej pôdy a to príliš rýchlo stroj zastavilo," vysvetlil poradca ABC News Nance. 

Pilot Ford prežil pád so zraneniami, bol však pri vedomí a dýchal. Pomoc mu poskytli lekári, ktorí náhodou hrali golf na ihrisku, potom ho už privolaní zdravotníci previezli do nemocnice. Webová stránka TMZ v ten deň uviedla, že Ford utrpel viaceré rezné rany na hlave a značne krvácal.

Fordova manželka, takisto známa americká herečka Calista Flockhartová, ho v nemocnici navštívila v nedeľu. Jeho syn Ben sa tiež cez víkend podelil na otcovom účte na Twitteri s informáciami o jeho aktuálnom zdravotnom stave a poďakoval sa fanúšikom za záujem a za ich obavy. Syn uviedol, že Ford má "tú najlepšiu možnú starostlivosť". Neskôr bol však tento odkaz vymazaný. Podľa hovorkyne svetoznámej filmovej hviezdy Iny Treciokasovej hercove zranenia nie sú život ohrozujúce. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu