Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zomrel herec zo seriálu Addamsovci: Rodina je zdrvená!

Predstavitelia Adamsovcov (zľava) John Astin (Gomez Addams), Felix Silla (bratranec Itt), Lisa Loring (Wednesday Addams) Ken Weatherwax (Pugsley Addams) Zobraziť galériu (8)
Predstavitelia Adamsovcov (zľava) John Astin (Gomez Addams), Felix Silla (bratranec Itt), Lisa Loring (Wednesday Addams) Ken Weatherwax (Pugsley Addams) (Zdroj: SITA/American Broadcasting Company)

NEW YORK - Američan Ken Weatherwax, ktorý stvárnil detskú postavu Pugsleyho v čiernobielom hororovom televíznom seriáli Rodina Addamsovcov v 60. rokoch minulého storočia, zomrel vo veku 59 rokov. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

Weatherwax zomrel na srdcový záchvat cez víkend vo svojom dome v kalifornskom mestečku Box Canyon. Oznámil to jeho nevlastný brat Joey D. Vieira a pre denník Los Angeles Times to potvrdil hercov synovec Beau Vieira. „Rodina je z toho zničená,“ uviedol. Weatherwaxovo telo sa našlo v nedeľu 7. decembra.

Pugsley, syn Gomeza a Morticie, bol členom rodiny strašidelných,výstredných čudákov v televíznom seriáli, ktorý vysielala televízia ABC v rokoch 1964-1966 a preslávila sa i jeho chytľavá hlavná melódia. 

Weatherwax zostal v šoubiznise, aj keď dospel, hoci už na opačnej strane kamery. Pracoval ako grip (technik pri obsluhe kamery) na nakrúcaní niekoľkých hollywoodskych produkcií, uviedol Vieira, ktorý je sám bývalým hercom a stvárnil detskú postavu Porkyho v pôvodnom seriáli Lassie o rovnomennej kólii.

Weatherwax odišiel pred pár rokmi do dôchodku zo zdravotných dôvodov, dodal Vieira. Zosnulý bude mať podľa slov rodiny dva pohreby - pre príbuzných a pre fanúšikov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu