Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Bono z U2 prežil drámu: Kúsok od leteckého nešťastia!

Bono Zobraziť galériu (12)
Bono (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Na súkromnom lietadle frontmana írskej rockovej kapely U2 Bona odpadli počas letu dvere batožinového priestoru. K incidentu došlo v stredu, keď spevák letel z Dublinu do Berlína, pričom posádka lietadla sa o tom dozvedela až po pristátí.

"Mali obrovské šťastie, pretože sa mohli zrútiť. Asi po hodine letu počuli silný náraz zo zadnej časti lietadla, nevedeli však, čo ho spôsobilo. Leteli preto ďalej a až po pristátí s hrôzou zistili, že dvere batožinového priestoru počas letu odpadli, čím prišli o všetku batožinu. Nevedia, či sa tak stalo nad morom alebo nad pevninou, ale mali obrovské šťastie. Stalo sa to v takej výške, že sú veľmi šťastní, že sú nažive," uviedol nemenovaný zdroj s tým, že ostatní členovia U2 leteli do Berlína iným lietadlom. Ako uviedol hovorca medzinárodného letiska Schönefeld v Berlíne Ralf Kunkel, úrady momentálne skúmajú príčinu odpadnutia dverí. Dodal však, že lietadlu nehrozilo zrútenie. 

U2 vznikli v roku 1976 a patria k najúspešnejším kapelám na svete, pričom podľa odhadov predali viac ako 150 miliónov kópií albumov. Na konte majú trinásť štúdioviek, pričom v súčasnosti pracujú na ďalšom albume s názvom Songs Of Experience. Medzi ich najväčšie hity patria skladby Sunday Bloody Sunday, One, With Or Without You, Where The Streets Have No Name, Staring At The Sun, Beautiful Day, Vertigo či Sometimes You Can't Make It On Your Own. Pieseň Ordinary Love, ktorú napísali pre film Mandela: Long Walk to Freedom (2013), získala Zlatý glóbus a nomináciu na Oscara. Získali už 22 cien Grammy a v roku 2005 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu