Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Spevák z kapely Queen kúpil svojej gitare vlastnú letenku: 13 tisíc eur kvôli tomuto!

Brian May Zobraziť galériu (6)
Brian May (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Člen britskej kapely Queen Brian May údajne kúpil letenku v hodnote 10-tisíc libier (v prepočte takmer 13-tisíc eur), aby jeho obľúbená gitara mohla cestovať s ním v prvej triede.

Pre denník The Daily Mirror to uviedol nemenovaný zdroj s tým, že išlo o elektrickú gitaru známu pod názvom Red Special, ktorú pred vyše 40 rokmi vyrobil sám May spolu so svojím otcom Haroldom.

"Brian by nikdy nedopustil, aby sa s tou gitarou zaobchádzalo ako s obyčajnou batožinou. Zobral ju preto do prvej triedy, kde pre ňu musel kúpiť letenku ako pre pasažiera, pretože sa nezmestila do úložného priestoru nad sedadlami. V Brianovom živote je len niekoľko vecí, na ktorých mu záleží tak veľmi ako na tejto gitare," vyhlásil zdroj. 

Kapela Queen vznikla v roku 1970 v Londýne. Formáciu v súčasnosti tvoria dvaja pôvodní členovia, a to gitarista Brian May a bubeník Roger Taylor. Skupina, v ktorej v minulosti pôsobili aj spevák Freddie Mercury a basgitarista John Deacon, vydala 15 štúdiových albumov, pričom v roku 2008 uviedli na trh pod hlavičkou Queen + Paul Rodgers počin s názvom The Cosmos Rocks. V pondelok 10. novembra sa dostane na trh nová kompilácia Queen Forever.

Ich výberovka Greatest Hits (1981) sa stala historicky prvým albumom, z ktorého sa vo Veľkej Británii predalo viac než šesť miliónov kópií. Freddie Mercury zomrel 24. novembra 1991 na zápal pľúc, ktorý bol pre neho smrteľný v dôsledku oslabenia imunity vírusom HIV. Dožil sa 45 rokov. V roku 2001 Queen uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Brian May a Roger Taylor sa spolu s americkým spevákom Adamom Lambertom vydajú budúci rok na turné. V rámci série 22 koncertov sa predstavia aj 1. februára vo viedenskej Stadthalle a 17. februára v pražskej O2 aréne. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu