Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zomrela herečka zo Sám doma: Zabila ju ťažká choroba!

Marian Seldes Zobraziť galériu (7)
Marian Seldes (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Vo veku 86 rokov v pondelok 6. októbra zomrela americká herečka Marian Seldes, ktorú si diváci môžu pamätať napríklad z filmu Sám doma 3. Posledný raz vydýchla v rodnom New Yorku po dlhej chorobe. Smutnú správu potvrdil brat zosnulej Timothy Seldes.

"Bola to výnimočná žena. Jej veľkú lásku k divadlu, učeniu a herectvu prekonala len hlboká láska k rodine," dodal v oficiálnom vyhlásení. Marian Hall Seldes sa narodila 23. augusta 1928. Na Broadwayi začínala koncom 40. rokov minulého storočia. Päť ráz ju nominovali na cenu Tony, ktorú napokon získala dva razy a to vrátane ceny za celoživotné dielo z roku 2010.

Za účinkovanie vo všetkých 1809 broadwayských predstaveniach hry Iru Levina Osídla smrti (Deathtrap) z rokov 1978 až 1982 bola v minulosti držiteľkou Guinnessovho rekordu pre "najvytrvalejšiu herečku". V roku 1995 ju uviedli do americkej Divadelnej siene slávy (Theatre Hall of Fame).

Vyučovala tiež na The Juilliard School, kde medzi jej študentov patrili napríklad Robin Williams či Christopher Reeve. Seldes si zahrala v množstve seriálov a filmov ako napríklad Sám doma 3 (1997), Tunel do Číny (1998), Úsmev Mony Lízy (2003) alebo Nepozvaný hosť (2007). 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu